Un avion al marinei americane a ieșit de pe pistă și s-a prăbușit în mare, cu nouă oameni la bord, în Hawaii. VIDEO

Un avion al marinei americane a ieșit de pe pistă și s-a prăbușit în mare, cu nouă oameni la bord, în Hawaii. VIDEO

Un avion de recunoaștere al Marinei SUA, cu nouă membri ai echipajului la bord, s-a prăbușit luni în apă, în largul insulei Hawaii Oahu, după ce a depășit pista de aterizare de la o bază a Marine Corps al SUA, au declarat oficialii militari, citați de CNN.

Nu s-au înregistrat victime la bordul aeronavei P-8A Poseidon, un avion de patrulă și recunoaștere cu două motoare, care are corpul unui avion de pasageri Boeing 737, potrivit purtătorului de cuvânt al Marine Corps, Lt. Hailey Harms.

Harms a spus că la momentul informării pentru presă, starea medicală a celor nouă militari din avion era evaluată de specialiști. Ulterior, confor AP, s-a anunțat că niciunul dintre membrii echipajului nu a fost rănit.

Imaginile care au apărut după incident au surprins aeronava plutind pe apă în golful Kaneohe, lângă baza Marine Corps Hawaii, pe insula principală Oahu, la nord de capitala Honolulu.

<blockquote class=”twitter-tweet”><p lang=”en” dir=”ltr”>❗️<a href=”https://twitter.com/hashtag/USNavy?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#USNavy</a> plane overshoots runway and ends up in a bay in <a href=”https://twitter.com/hashtag/Hawaii?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#Hawaii</a> The P-8A &quot;Poseidon&quot; overshot the runway at a Marine base on Kaneohe Bay, said U.S. Marine Corps spokesperson Gunnery Sgt. Orlando Perez. He did not have further information. <br><br>The <a href=”https://twitter.com/hashtag/Honolulu?src=hash&amp;ref_src=twsrc%5Etfw”>#Honolulu</a> Emergency Medical… <a href=”https://t.co/dAAo9Y8YqH”>pic.twitter.com/dAAo9Y8YqH</a></p>&mdash; Alexandru Judeu (@AlexandruJudeu) <a href=”https://twitter.com/AlexandruJudeu/status/1726816146614026301?ref_src=twsrc%5Etfw”>November 21, 2023</a></blockquote> <script async src=”https://platform.twitter.com/widgets.js” charset=”utf-8″></script>

Vizibilitatea a scăzut la aproximativ o milă în momentul incidentului, cu rafale de vânt de până la 35 km/h și ceață, potrivit Serviciului Național de Meteorologie.

P-8A Poseidon este un avion extrem de folosit în operațiunile marinei americane. Poate transporta atât torpile, cât și rachete de croazieră, în timp ce desfășoară misiuni de război antisubmarin și antisuprafață și de colectare a informațiilor.

La începutul acestui an, un P-8A care opera deasupra Mării Chinei de Sud cu un echipaj CNN la bord a fost interceptat de un avion de luptă chinez care s-a apropiat la 500 de metri de aeronava americană.

Avioanele P-8 sunt, de asemenea, utilizate de armatele din Australia, Noua Zeelandă, Marea Britanie, Norvegia și India, potrivit Boeing.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *