România joacă diseară cu Elveția, pe Arena Națională. Miza meciului pentru Euro 2024, competiție la care tricolorii s-au calificat după o pauză de 8 ani

România joacă diseară cu Elveția, pe Arena Națională. Miza meciului pentru Euro 2024, competiție la care tricolorii s-au calificat după o pauză de 8 ani

România a obținut calificarea la Euro 2024, după victoria cu Israel, 2-1, din Ungaria, dar partida cu Elveția, programată, marți, 21 noiembrie, de la ora 21.45, pe Arena Națională din București (în direct la Antena 1), este capitală în ceea ce privește grupa în care vor fi repartizați tricolorii la turneul final din Germania.

Dacă nu va pierde cu Elveția la București, România va câștiga grupa de calificare, iar tricolorii vor fi în urna a doua la tragerea la sorți de la Hamburg, având avantajul primului loc din preliminarii.

În acest caz, România va evita echipe precum Turcia, Danemarca, Ungaria, Albania și Austria. În acest moment, România se află pe locul 11 în clasamentul rezultatelor care dă componența urnelor, beneficiind de statutul de echipă câștigătoare de grupă.

„Am îndeplinit obiectivul, dar acum avem altă țintă. Am șansă să terminăm pe locul 1 și e datoria noastră să rămânem neînvinși. Nu va fi deloc ușor, dar trebuie să dăm totul pentru asta. Dacă vom termina pe locul 1 vom avea mai multe avantaje”, a declarat selecționerul Edward Iordănescu, înaintea partidei cu Elveția.

Tricolorii vor fi susținuți puternic din tribune, toate biletele fiind vândute, anunță Gazeta Sporturilor.

Echipe probabile:

România: H. Moldovan – Rațiu, Drăgușin, Burcă, Bancu – R. Marin, M. Marin, Stanciu – Moruțan, Alibec, Fl. Coman. Selecționer: Edi IordănescuRezerve: Niță, I. Radu – Rus, Screciu, Pușcaș, Cicâldău, Drăguș, Olaru, Hagi, Mogoș, Dumitrescu, Racovițan, Andrei Artean, Marius Ștefănescu, Florin Tănase

Elveția: Sommer – Comert, Akanji, Elvedi, Garcia – Zakaria, Xhaka, Freuler – Steffen, Okafor, Vargas. Selecționer: Murat Yakin Rezerve: Racioppi, Mvogo, Benito, Schar, Zeqiri, Zesiger, Aebischer, Amdouni, Shaqiri, Ndoye, Ugrinic

Înaintea ultimei etape, România este lider în clasamentul grupei, cu 19 puncte, iar Elveţia este pe locul doi, cu 17 puncte. Israel este pe locul 3, cu 12 puncte, Kosovo este pe 4, cu 11 puncte, Belarus pe 5, cu 9 puncte, şi Andorra pe 6, cu două puncte.

S-au calificat la turneul final România şi Elveţia. Israelul mai are o şansă de calificare prin play-off, prin intermediul Ligii Naţiunilor.

FOTO: Hepta

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *