Un urs a fost văzut în apropierea Spitalului de Pneumoftiziologie de la Bisericani, Neamț. Două mesaje Ro-Alert, emise în câteva ore

Un urs a fost văzut în apropierea Spitalului de Pneumoftiziologie de la Bisericani, Neamț. Două mesaje Ro-Alert, emise în câteva ore

Locuitorii din localitatea nemțeană Bisericani au fost avertizați, în timpul nopții de luni spre marți, prin două mesaje Ro-Alert, de prezența unui urs în zona Spitalului de Pneumoftiziologie, relatează Agerpres.

Animalul, care dă târcoale de câteva zile spitalului, a fost zărit în apropierea unităţii sanitare de către cadrele medicale, care au sunat la 112.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Neamţ i-a avertizat pe oameni să nu iasă din locuinţe sau clădiri, să nu încerce să fotografieze sau să hrănească ursul şi, pe cât posibil, să protejeze animalele din gospodărie.

În 2024, urşii şi-au făcut apariţia, în zeci de localităţi din judeţul Neamț. ISU Neamţ a emis peste 120 mesaje Ro-Alert prin care era semnalată prezenţa animalelor în zonele locuite.

Nici municipiul Piatra-Neamţ nu a scăpat de prezenţa urşilor, fiind emise, doar în ultimele luni, 10 mesaje Ro-Alert prin care cetăţenii erau avertizaţi de prezenţa animalelor în diverse zone periferice ale oraşului.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *