Român arestat la un an după ce a violat și ucis o bătrână, în Italia. Femeia era vecina lui

Român arestat la un an după ce a violat și ucis o bătrână, în Italia. Femeia era vecina lui

La 1 decembrie 2022, cadavrul lui Marielle Soethe, o bătrână germană de 70 de ani, rezidentă de ani de zile în Valea Tibrului Superior, a fost găsit întins pe podea, în dormitor, cu urme clare ale unui atac brutal, inclusiv unul de natură sexuală. Un caz complex, care părea să fie de nerezolvat. Dar, luni, 20 noiembrie 2023, un bărbat de 50 de ani, de origine română, care locuiește de mult în Italia, a fost arestat sub acuzația de ucidere voluntară și violență sexuală, relatează cotidianul italian La Stampa.

Carabinierii unității de anchetă a comandamentului provincial din Perugia i-au pus românului cătușele la mâini, cu sprijinul militarilor din Città di Castello, executând astfel măsura arestării preventive emisă de judecătorul de instrucție din Perugia.

Trupul femeii a fost găsit la 1 decembrie 2022. Numeroasele verificări tehnice, efectuate în apartament de către carabinieri ai Secției de Investigații Științifice din Perugia și Ris din Roma, împreună cu medicii Institutului de Medicină Legală, au permis datarea crimei la 25 noiembrie.

Lipsa urmelor de intrare forțată și închiderea anormală a obloanelor casei i-au determinat pe anchetatori să creadă că victima și criminalul se cunoșteau și că acesta din urmă ar fi putut fi tot din zonă. Această ipoteză a fost confirmată și profilerii RIS, chemați să ajute în anchetă.

Un an de verificări a durat până când poliția a reușit să identifice un vecin al femeii ca fiind foarte probabil principalul suspect. Bătrâna avea o viață socială discrete, dar bărbatul avea un istoric de întâlniri cu victima, chiar dacă pentru perioade lungi contactul cu aceasta a fost absolut sporadic. În lunile premergătoare tragicului eveniment, contactele s-au intensificat treptat datorită colaborării românului și a soției sale, care nu are nicio legătură cu faptele, cu bătrâna germană în activitatea de cumpărare și vânzare de articole vestimentare pe care victima o desfășura online.

Urmele biologice găsite pe corpul femeii, în special în zonele afectate de leziuni defensive, au scos la iveală o legătură cu persoana arestată, coroborând teoria investigativă conform căreia bărbatul, cunoscut victimei, a intrat în apartament cu acordul acesteia și, ulterior, o agresiune violentă, chiar de natură sexuală, i-ar fi cauzat moartea.

Multe alte date, inclusiv o percheziție la locuința românului, au condus la concluzia că el se afla la locul crimei în momentul când victima a murit.

Suspectul a fost dus la închisoarea Perugia Capanne pentru a fi audiat de judecătorul de instrucție.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *