Șofer român de TIR, mort în Franța, după ce a trecut cu camionul pe celălalt sens al autostrăzii și a lovit violent un alt TIR

Șofer român de TIR, mort în Franța, după ce a trecut cu camionul pe celălalt sens al autostrăzii și a lovit violent un alt TIR

Tragedia a avut loc luni, 20 noiembrie, la ora 16:45, în direcția Toulouse, în apropiere de orașul Douzens. Unul dintre cele două camioane de marfă a traversat spațiul verde de pe mijlocul autostrăzii și a lovit camionul care circula în sens opus, relatează cotidianul francez La Depeche.

Un șofer român a murit, celălalt este în stare gravă. A61 a fost întreruptă pe direcția Narbonne-Toulouse în cea mai mare parte a nopții, în timp ce traficul a fost dirijat pe o bandă pe cealaltă direcție, în timpul operațiunilor de salvare și curățare a șoselei.

Evenimentele au avut loc în apropierea orașului Douzens și conform informațiilor sursei citate, vehiculul de mare tonaj care se deplasa spre Narbonne a traversat porțiunea cu vegetație de pe centrul șoselei, din motive care rămân de clarificat, lovind un camion care se deplasa spre Toulouse. În urma impactului, acesta din urmă a fost aruncat spre marginea autostrăzii și a izbucnit în flăcări, în timp ce celălalt a rămas imobilizat într-un parapete, pe o bandă de circulație.

Din păcate, unul dintre șoferi, de naționalitate română, a murit. Celălalt, un francez, este în stare gravă, dar prognosticul său vital nu este în pericol.

Pe lângă serviciile de urgență angajate pentru salvarea victimelor, pompierii au fost prezenți și pentru a preveni răspândirea flăcărilor la vegetația din jur, de pe marginile autostrăzii.

La ora 19.00, pe A61, au fost 5 km de ambuteiaje spre Toulouse și 2,5 km spre Narbonne.

Pe direcția Toulouse, autostrada a fost întreruptă cel puțin o parte din noapte, de luni, 20 până marți, 21 noiembrie. După organizarea serviciilor de salvare a victimelor și intervenția pentru stingerea incendiului, operațiunea de remorcare a autoturismelor de marfă a fost efectuată de Vinci Autoroute în vederea eliberării benzilor.

La fața locului a fost prezentă și poliția. A asigurat siguranța intervenției. Și, bineînțeles, a început ancheta pentru a stabili cauzele acestei noi drame de trafic.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *