Volodimir Zelenski spune că Rusia vrea să-l înlăture de la putere până la sfârșitul anului: „Există un plan Maidan 3”

Volodimir Zelenski spune că Rusia vrea să-l înlăture de la putere până la sfârșitul anului: „Există un plan Maidan 3”

Volodimir Zelenski a declarat luni, într-un interviu pentru The Sun, că Rusia a conceput un plan de destabilizare denumit „Maidan 3” prin care vrea ca până la finalul acestui an să-l înlăture din funcția de președinte al Ucrainei, relatează Ukrainska Pravda.

„Ultimele informații: își doresc foarte mult – există un plan „Maidan 3” de schimbare a președintelui (n.r. Ucrainei) – poate nu prin crimă, ci prin schimbarea autorității. Vor folosi toate mijloacele pe care le au la dispoziție. Ideea este că vorbim despre o operațiune care a și primit un nume și care se va desfășura până la finalul anului”, a spus Volodimir Zelenski.

Întrebat câte încercări au fost făcute pentru a-l înlătura de la putere, Volodimir Zelenski a răspuns: „Nu știu sigur, dar au fost cel puțin 5 sau 6”.

Potrivit președintelui, primul caz a fost „interesant”, cu un grup de mercenari care a „intrat în Ucraina pentru a face acest lucru (n.r. – eliminarea președintelui)”.

La întrebarea dacă Ucraina ar profita de șansa de a-l ucide pe președintele rus Vladimir Putin dacă ar apărea o astfel de oportunitate, Volodimir Zelenski a precizat: „Suntem în război, iar Ucraina are tot dreptul să-și apere pământul”.

Aşa-numitul ambasador al Moscovei în autoproclamata „Republică Populară Luhansk”, Rodion Miroşnik, a declarat, marți, că Rusia nu poate coexista cu actualul „regim” ucrainean şi că se va opune NATO atât timp cât va avea nevoie pentru a-şi atinge obiectivele.

„Actualul regim este absolut toxic, nu vedem nicio opţiune de coexistenţă cu el în acest moment. Putem rezista NATO atât cât este nevoie pentru a ne îndeplini sarcinile pe care preşedintele le-a formulat”, a afirmat Rodion Miroşnik.

Pe 16 noiembrie, într-o conferință de presă, Volodimir Zelenski a spus că Moscova încearcă să divizeze societatea ucraineană, să creeze „haos” în interiorul țării și să înlăture președintele. Conform informațiilor sale, acest plan este numit „Maidan 3” în Rusia.

FOTO: Hepta

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *