Românii care denunţă evazioniştii ar putea primi o parte din valoarea fraudei, spune Marcel Boloș

Românii care denunţă evazioniştii ar putea primi o parte din valoarea fraudei, spune Marcel Boloș

Ministrul de finanțe, Marcel Boloș, a declarat luni, 20 noiembrie, la Antena 1, că Guvernul ia în calcul posibilitatea ca românii care reclamă faptele de evaziune fiscală comise de alții să primească un procent din valoarea fraudei, fără să spună despre ce procent este vorba.

„Ne gandim să fie un procent din fapta şi din contravaloarea faptei de evaziune fiscală, pentru că, până la urmă, e meritul persoanei care a constatat. Dacă sunt mai multe persoane care sesizează aceeaşi faptă, ne putem gândi şi la un sistem de stimulare proporţională”, a afirmat Marcel Boloș.

El nu a avansat niciun procent în interviul acordat Antenei 1, dar potrivit informațiilor Libertatea este vorba despre 1 %.

Combaterea evaziunii fiscale este una dintre prioritățile Guvernului condus de Marcel Ciolacu, în contextul în care statul român are nevoie de bani care să acopere creșterea cheltuielilor cauzate de noua Lege a pensiilor și de viitoarea lege a salarizării, dar și pentru diminuarea deficitului bugetar.

România are în acest moment cea mai mare evaziune fiscală din Uniunea Europeană, este vorba despre peste 10% din PIB, adică 160 de miliarde de lei.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *