„Festivalul Urâților” are loc anual din Italia. Campionul: „Contează spiritul, inteligența și drăgălașenia”

„Festivalul Urâților” are loc anual din Italia. Campionul: „Contează spiritul, inteligența și drăgălașenia”

Daniele Isabettini, 58 de ani, este mândru că este „cel mai urât om din Italia”, titlul pe care și l-a adjudecat începând din 2019 în fiecare an, la tradiționala sărbătoare de la Piobbico, orășel medieval ascuns într-o vale între Munții Apenini și Marea Adriatică, în centrul țării, locul unde oamenii nu dau doi bani pe obsesia frumosului și celebrează, în schimb, urâțenia, relatează Deutsche Welle.

Festivalul Urâților este organizat anual și sărbătorit cu fast la Piobbico. Încă din 1879, orășelul de 2,000 de locuitori este locul de întâlnire al „Clubului Urâților”, o asociație a cărei membri cred că o persoană „este ceea ce este și nu este definită de felul în care arată”.

Timp de generații, ce a pornit ca o idee utopică a evoluată într-o mișcare la nivel global. Astăzi, așa numita „Asociație Mondială a Oamenilor Urâți” numără 35.000 de membri în 25 de „filiale” din jurul lumii, relatează BBC.

„Cu toții luptăm împotriva obsesiei pentru frumos, care îi discriminează pe cei care nu sunt frumoși. Ei suferă și trebuie să muncească mai mult, iar totul se învârte în jurul aspectului exterior. Suntem împotriva acestui lucru și susținem alte valori, cum ar fi frumusețea spiritului, inteligența și drăgălășenia”, a declarat Daniele „Poldo” Isabettini, campion din 2019 încoace.

Sunt, pur și simplu urât, foarte urât. Nu pot schimba asta și sunt mândru de asta. Acum 30 de ani am avut un accident de mașină și de atunci am fost operat de mai multe ori, mi s-a amputat și piciorul.

Daniele Isabettini:

Localnicii spun că el este campionul lor și că sunt bucuroși să aibă o astfel de persoană în preajmă.

„Frumusețea lui Poldo vine din interior”

„Nu este urât, dimpotrivă, îl știm de atâta timp, frumusețea lui vine din interior. Are un suflet minunat”, au comentat vecinii.

„Clubul Urâților” a fost, inițial, conceput pentru a fi un serviciu de matrimoniale pentru femeile fără partener din orășel.

În evoluția sa, el a devenit un grup menit să aducă aminte societății că frumusețea interioară este mai importantă decât felul în care arată cineva fizic.

În 2007, Piobbico a inaugurat, în centrul orașului, un monument dedicat celor urâți.

Astăzi, este mult mai ușor să devii parte a clubului. Membrii vechi nu trebuie decât să catalogheze și să dea o notă de urâțenie celor care vor să se alăture. Notele sunt, de fapt, niște calificative care pot merge de la „nespecificat” la „extraordinar de urât”.

Membrii grupului nu sunt, însă, neapărat urâți. Scopul clubului este acela de a promova frumusețea interioară.

În timpul „Festivalului Urâților”, oameni din toate colțurile lumii se adună în Piobbico pentru a lua parte la sărbătoare.

La Festival, membrii clubului își aleg un nou președinte, înregistrează noi membri și se răsfață cu mâncarea tradițională din zonă.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *