Mai mulți parlamentari au ieșit din sală după ce au văzut imagini neblurate cu crimele comise de Hamas asupra civililor israelieni

Mai mulți parlamentari au ieșit din sală după ce au văzut imagini neblurate cu crimele comise de Hamas asupra civililor israelieni

Secvențele video extrem de dure au fost proiectate marți, 21 noiembrie, la şedinţa comună secretă a Camerei Deputaţilor şi Senatului, la care presa nu a avut acces.

În cadrul şedinţei a fost proiectat un film al Armatei Israelului, neblurat, în care erau prezentate crimele atroce comise de Hamas asupra femeilor, copiilor și bărbaților israelieni atacați de gruparea palestiniană teroristă Hamas.

„Omorau copiii, imaginile sunt dure pentru oricine, pentru orice om sunt extrem de dure. Nu am putut să stau. Copii împușcați, chin, plânsete, nu am cum… Din păcate, peste tot sunt crimele astea, și aici lângă noi. Este vorba despre criminali și de victime, atât, nimic altceva. În sală a fost tăcere. Sunt unii care pot să se uite, eu nu pot. De mic am fost mai sensibil, nu am putut să stau nici când sacrificau animalele. Mai sunt colegi care au ieșit afară. Să vii să strigi Allah Akbar, să zici că Dumnezeu e mare, și după aia să omori în numele lui Dumnezeu, mi se pare cea mai mârșavă… O dovadă de prostie”, a spus senatorul USR, Virgil Bob, care nu a mai așteptat finalul filmului.

Deputatul AUR, Antonio Andrușceac, a spus că România își dorește pace, „nu să vedem atrocități care să justifice alte atrocități și să rămânem într-un carusel al omorârii unor oameni care nu au niciun fel de vină”. „Sunt colegi care nici nu au intrat, dar important este să știm care sunt intențiile care stau în spatele acestor imagini”, a adăugat el. „Nu mi-am dorit să văd niciuna dintre aceste imagini. Din nefericire, în viața mea am trecut prin evenimente care au dus la pierderea de vieți ale unor oameni apropiați și nu pot să văd asemenea imagini ca justificare la nimic”, a punctat Andrușceac.

Liderul AUR, George Simion, a susținut că a ieșit din sală deoarece merge la toaletă. „Bineînțeles că le-am văzut, mai continuă încă 40 de minute imaginile. Oribile, cum să fie? Un atac terorist! În general, sunt destul de rezistent”, a afirmat el.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *