Ramzan Kadîrov l-a invitat pe Vladimir Putin să viziteze Cecenia: „Suntem soldatul tău de infanterie, vom îndeplini toate ordinele tale”

Ramzan Kadîrov l-a invitat pe Vladimir Putin să viziteze Cecenia: „Suntem soldatul tău de infanterie, vom îndeplini toate ordinele tale”

Comandantul cecen Ramzan Kadîrov i-a mulțumit lui Vladimir Putin pentru „ajutorul acordat prin trimiterea de echipamente de transport public în republică“, în cadrul unui reuniuni la care liderul de la Kremlin a participat virtual. Cu această ocazie, relatează agenția de stat TAS și portalul Bloknot. Ramzan Kadîrov l-a invitat pe președinte la Groznîi.

În timpul reuniunii despre transportul public în republici, Kadîrov a spus că „sancțiunile și restricțiile occidentale s-au dovedit a nu fi un minus, ci un mare plus. Sectorul transporturilor era în declin, dar acum s-a recuperat complet, iar gările și aeroporturile funcționează non-stop”.

„Suntem onorați să ne numim soldatul tău de infanterie, vom îndeplini toate ordinele tale”, a spus Kadîrov, mulțumindu-i lui Putin pentru rezolvarea problemelor de transport din regiune. 

În același timp, „bătrânii sunt nemulțumiți că președintele nu a mai vizitat republica de mult timp”.

„Aș dori să transmit cuvintele bătrânilor noștri, care mă ceartă că nu veniți în republica noastră. Ați făcut totul pentru noi, după cele două războaie, ați restaurat stațiile de autobuz, aeroportul și restul infrastructurii, dar nu ați mai fost de mult timp la noi acasă. Vă invit să ne vizitați”, a spus Kadîrov.

Vladimir Putin i-a mulțumit șefului Ceceniei și a menționat că totul în republică a fost făcut „de mâinile poporului cecen talentat și muncitor”.

În același timp, șeful statului nu a răspuns invitației lui Kadîrov. Ultima oară când Vladimir Putin a vizitat Cecenia a fost în 2011, când era prim-ministru.

Pe pe 5 octombrie 2022, în ziua care a împlinit 46 de ani, Ramzan Kadîrov a anunțat, pe canalul său de Telegram, că Vladimir Putin l-a avansat la gradul de general-colonel, al treilea cel mai înalt din Forțele Armate ale Federației Ruse, după cele de mareșal și de general.

El a fost distins, de asemenea, cu cel mai înalt premiu al Federației Ruse, titlul de Erou al Rusiei. Forțele speciale din Cecenia, așa-numiții „kadîroviți”, participă la ofensiva militară din Ucraina alături de trupele ruse.

Temutul lider al cecenilor a fost în război împotriva Rusiei, dar devenit între timp aliatul lui Vladimir Putin. Kadîrov ar fi trimis 12.000 pe soldați în Ucraina, însă cifra nu a fost confirmată din surse independente.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *