Academia de Poliţie, reclamată la DIICOT după ce aproape 100 de studenți au acuzat toxiinfecție alimentară după ce au mâncat la cantină

Academia de Poliţie, reclamată la DIICOT după ce aproape 100 de studenți au acuzat toxiinfecție alimentară după ce au mâncat la cantină

Sindicatele din penitenciare au făcut marți, 21 noiembrie, o sesizare la DIICOT împotriva conducerii Academiei de Poliţie, pe care o acuză de abuz în serviciu şi fals intelectual.

„Sindicaliștii din penitenciare acuză Academia de Poliție de corupție intoxicată, transformată de șefii promovați pe pile într-o pușcărie îndepărtată de România educată a lui Klaus Iohannis”, se arată în comunicat.

FSANP a sesizat DIICOT împotriva fostului rector, Claudiu Chindriș, precum și a celorlalți șefi ai instituției de învățământ pentru abuz în serviciu, susținând că „în mod nelegal și abuziv, au permis ca studenții instituției pe care o conduce să primească mâncare stricată”, dar și de fals intelectual, susținând că „au încercat să ascundă adevărul prin declararea neadevărată a numărului real al studenților intoxicați în data de 14.11.2023, începând cu ora 20:30”.

Sindicaliștii au susținut că mâncarea, condițiile de cazare și supraaglomerarea au transformat Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza în „cea mai mare pușcărie din România, instituție de învățământ măcinată de-a lungul anilor de corupție, hărțuire sexuală, limbaj suburban și abuzuri”.

Peste 60 de tineri care au mâncat la cantina de la Academia de Poliție din București au acuzat stări de rău, cu dureri abdominale și stări de vomă, a transmis Academia, miercuri, 15 noiembrie, în primul comunicat despre situația petrecută seara precedentă. Aproape 60 dintre ei au ajuns la Spitalul Matei Balș. Ulterior, numărul studenților care au acuzat simptome de toxiinfecţie alimentară a crescut și s-a apropiat de 100, potrivit instituției.

Peste 1.500 de studenți mănâncă zilnic la cantina Academiei de Poliție, iar ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a trimis Corpul de Control să verifice situaţia.

Fostul rector Claudiu Chindriș a făcut o cerere de mutare de la conducerea Academiei de Poliție cu doar câteva zile înainte de izbucnirea scandalului, au precizat surse din instituție pentru Libertatea.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *