Adjunctul Dumei ruse de Stat a cerut verificarea prețurilor prezervativelor: „Sunt prea scumpe, duce la creșterea a avorturilor în țară”

Adjunctul Dumei ruse de Stat a cerut verificarea prețurilor prezervativelor: „Sunt prea scumpe, duce la creșterea a avorturilor în țară”

Deputatul Sultan Hamzaev, 41 de ani, adjunct al Dumei de Stat, consideră că, în Rusia, „prețul prezervativelor este prea mare, iar pe piață există o conspirație de cartel”. El a cerut Serviciului Federal Antimonopol (FAS) să verifice prețurile produselor contraceptive, relatează agenția RIA Novosti.

În opinia sa, „este foarte important să se analizeze de problema prețului ridicat al prezervativelor, deoarece un pachet-standard de 3 prezervative costă acum peste 300 de ruble (n.r. 3 euro) în farmacii și magazine. În același timp, aproape că nu există produse de la producătorii ruși pe rafturi”.  

Deputatul a subliniat că „refuzul utilizării contracepției reprezintă o amenințare gravă la adresa sănătății și bunăstării cetățenilor”.

El a observat că acest lucru poate duce la o sarcină nedorită „ce poate afecta negativ bunăstarea fizică și psihologică a femeii, precum și relațiile și bunăstarea familiei”.

În plus, deputatul susține că „lipsa prezervativelor la vânzare la prețuri accesibile ar putea duce la o creștere a avorturilor în țară”.

Hamzaev a subliniat, de asemenea, că, în ciuda înlocuirii importurilor, farmaciile rusești stochează în principal prezervative din UE.

Potrivit acestuia, farmaciștii cred că popularitatea mărcilor străine se datorează reclamei.

Deputatul a subliniat că peste 60% din piață aparține lui Reckitt Benckiser, după ce, în 2019, Durex și Contex au dominat cu o cotă de piață de peste 87%.

Deputatul a menționat că în Rusia, în 2023, incidența HIV, tuberculozei și sifilisului a crescut brusc. El a mai remarcat că tendința de creștere a transmiterii sexuale a infecțiilor este observată în întreaga lume, ceea ce, în opinia sa, se datorează inaccesibilității contracepției.

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *