Netanyahu anunță că războiul împotriva Hamas va continua după eliberarea ostaticilor, „până când toate obiectivele noastre vor fi atinse”

Netanyahu anunță că războiul împotriva Hamas va continua după eliberarea ostaticilor, „până când toate obiectivele noastre vor fi atinse”

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat marți seară că războiul din Fâșia Gaza împotriva Hamas va continua până când toate obiectivele Israelului vor fi atinse, și anume eliminarea grupării teroriste care conduce enclava palestiniană, asigurarea eliberării tuturor ostaticilor și garantarea faptului că nu există nicio amenințare din Gaza la adresa securității Israelului, scrie The Times of Israel.

Premierul a vorbit înaintea reuniunii din această seară a cabinetului în care se discută despre acordul care prevede eliberarea a cel puțin 50 de ostatici – copii, mame și femei – în schimbul unei încetări a focului de 4-5 zile și a eliberării a 150-300 de prizonieri palestinieni.

„Suntem în război, iar războiul va continua până când toate obiectivele noastre vor fi atinse”, a afirmat Netanyahu.

Recuperarea ostaticilor este o prioritate de top, „o prioritate sacră și sunt angajat în acest sens”, a mai spus el.

„Nu ne vom odihni până când nu se vor întoarce toți. Războiul are etape și întoarcerea ostaticilor va avea și ea etape”, a adăugat premierul israelian.

Acordul privind ostaticii prevede eliberarea 30 de copii, 8 mame și 12 femei din Gaza

Postul israelian de știri Canal 12 relatează că acordul privind ostaticii, în curs de finalizare, va duce la eliberarea a 30 de copii, opt mame și 12 femei ținuți captivi în Fâșia Gaza de către militanții grupării islamiste Hamas în Gaza, notează The Times of Israel.

Hamas susține că nu poate localiza imediat alți 10 copii răpiți din Israel în timpul asaltului din 7 octombrie.

Hamas a anunțat anterior că deține 210 din cei aproximativ 240 de oameni luați ostatici luna trecută, printre care se numără aproximativ 40 de copii. Se crede că o altă grupare militantă din Gaza, Jihadul Islamic, îi ține captivi pe mulți dintre ostaticii rămași.

Israelul crede că Hamas ar putea să localizeze și să elibereze încă 30 de femei și copii israelieni.

Anterior, o sursă guvernamentală a declarat că acordul privind ostaticii va include o a doua etapă, în care Hamas va acționa pentru a localiza femeile și copiii ținuți ostatici de alte grupări islamiste din Fâșia Gaza, înainte de posibila lor eliberare.

Foto: Profimedia Images

Urmărește pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informații despre războiul dintre Israel și Hamas

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *