De la „imbecil” la „Sanctitatea Voastră”. Javier Milei, noul președinte al Argentinei, și-a schimbat brusc tonul față de Papa Francisc

De la „imbecil” la „Sanctitatea Voastră”. Javier Milei, noul președinte al Argentinei, și-a schimbat brusc tonul față de Papa Francisc

Noul președinte de dreapta al Argentinei, Javier Milei, care în anii trecuți l-a numit pe Papa Francisc în toate felurile, de la „fiu de cățea” la „imbecil” și până la „omul diavolului pe pământ”, a vorbit marți, 21 noiembrie, la telefon cu compatriotul său, scrie Reuters.

„Avem plăcerea de a anunța că Sanctitatea Sa, Papa Francisc, a vorbit cu viitorul nostru președinte pentru a-l felicita și pentru a-și exprima dorințele de unitate și progres pentru țara noastră”, a precizat biroul lui Milei, într-un comunicat de presă.

Comunicatul menționează că Papa Francisc a promis să trimită un rozariu drept cadou și că Argentina speră să îl primească „foarte curând” pe Suveranul Pontif într-o vizită.

Vaticanul a transmis anterior că cei doi au vorbit la sfârșitul după-amiezii, dar nu a dezvăluit ce s-a discutat și cine a inițiat apelul.

Înainte de a se hotârî să candideze la președinție, Milei, fost comentator de televiziune, a lansat o serie de atacuri la adresa Papei, numindu-l „imbecil care apără justiția socială”, „fiu de cățea care propovăduiește comunismul” și „reprezentant al celui rău pe Pământ”.

În septembrie, preoții din cartierele sărace din Buenos Aires, locul de naștere al Papei Francisc și unde acesta a fost și arhiepiscop, au ținut o slujbă pentru a-l apăra pe Suveranul Pontif și pentru a condamna atacurile lui Milei la adresa lui.

Ziarul argentinian La Nacion a relatat, citând surse, că Papa a inițiat apelul, care ar fi durat opt minute.

Francisc, în vârstă de 86 de ani, a făcut peste 40 de călătorii în afara Italiei după ce a fost ales la conducerea Bisericii Catolice, în urmă cu 10 ani, fiind primul suveran pontif ce provine din America Latină, dar încă nu a vizitat Argentina, țara în care s-a născut.

Foto: Profimedia Images

  

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *