Un proiectil perforant, de calibrul 88 mm, găsit la un centru de colectare fier vechi din Botoșani

Un proiectil perforant, de calibrul 88 mm, găsit la un centru de colectare fier vechi din Botoșani

Un proiectil perforant a fost descoperit, luni, 20 mai, la un centru de colectare a fierului vechi din municipiul Botoşani.

 

Obiectul, observat de un angajat

 

Inspectoratul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoșani a transmis că obiectul pe rampa de sortare a deşeurilor feroase a fost observat de un angajat şi a cerut ajutorul autorităţilor.

„La caz s-au deplasat pirotehnicienii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ‘Nicolae Iorga’ al Judeţului Botoşani Botoşani. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că este vorba despre un proiectil perforant, calibru 88 mm, în perfectă stare de funcţionare. Acesta a fost ridicat, transportat şi depozitat în siguranţă, în poligonul militar de la Copălău, urmând să fie distrus”, au precizat reprezentanţii ISU Botoşani, citați de Agerpres.

 

Ce au transmis pompierii

 

Pompierii atrag atenţia că muniţia neexplodată este foarte periculoasă. Aceștia recomandă populaţiei să apeleze numărul de urgenţă 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.

Please follow and like us:
Pin Share