Un restaurant din Brașov a fost închis de OPC pentru nereguli și publicitate înșelătoare. Nu a putut demonstra că vinde „ciorbe ca la mama acasă”

Un restaurant din Brașov a fost închis de OPC pentru nereguli și publicitate înșelătoare. Nu a putut demonstra că vinde „ciorbe ca la mama acasă”

Un fast food din Brașov, „Ciorbe și Tradiții”, a fost închis temporar și amendat cu 20.000 de lei pentru multiple nereguli, inclusiv faptul că nu a putut demonstra că vinde „ciorbe ca la mama acasă”.

 

Ce nereguli au descoperit inspectorii

Neregulile pe care Comisarii Protecției Consumatorilor le-au descoperit au fost epozitarea necorespunzătoare a preparatelor culinare finite, prepararea alimentelor într-un spaţiu impropriu, fără spaţii pentru prelucrări preliminarii, cu intersecţie de fluxuri salubru cu insalubru, folosirea unor ustensile de bucătărie neconforme (cuţite cu nituri şi mânere de plastic, coş de gunoi fără capac) şi lipsa informaţiilor privind compoziţia preparatelor, declaraţia nutriţională energetică, gramajul şi aditivii alimentari în lista meniu.

Restaurantul afișa mesaje publicitare false

Reprezentanții CRPC Brașov au subliniat că restaurantul afișa „mesaje comerciale de tipul <<Ciorbe a la mama acasă, făcute după reţete tradiţionale şi servite în cele mai mari porţii din Braşov>>, fără a putea fi probate – operatorul economic neputând prezenta un studiu efectuat în acest sens”, potrivit Adevărul.ro. 

Please follow and like us:
Pin Share