De unde are Dîncu atâţia bani de dat?!

De unde are Dîncu atâţia bani de dat?!

Surprize privind finanțarea campaniei electorale pentru alegerile din 9 iunie  Vasile Dîncu, candidat PSD la europarlamentare. a contribuit la campania partidului pentru europarlamentare cu nu mai putin de 2.000.000 de lei, din „venituri proprii”, potrivit unei analize Expert Forum. Dîncu are venituri doar din surse bugetare.

Europarlamentare – venituri partide
Până la data de 16 mai s-au raportat venituri de 40 de milioane de lei, din care 14 milioane de lei provin de la candidați și 26 de milioane de la partid, prin transfer de la partide. Nu au fost declarate fonduri din subvenții.
.

PNL a declarat o singură contribuție din partea unui candidat și niciun fel de transferuri din partea partidului. PSD a declarat cei mai mulți bani – 33 de milioane. AUR a declarat doar contribuții din partea candidaților, 3,2 milioane de lei. UDMR și USR au transferat doar fonduri de la partid, potrivit analizei.
Cea mai mare parte din contribuțiile candidaților provin din venituri proprii (65% – 9 milioane), iar restul din împrumuturi (32%) și donații (3%). Transferurile de la partide provin din finanțări private, USR fiind singurul competitor care a transferat 500.000 lei, obținuți din împrumuturi de la persoane fizice.

 

ANALIZA integral AICI

The post De unde are Dîncu atâţia bani de dat?! appeared first on Cotidianul RO.

Please follow and like us:
Pin Share