Au ajuns în arest după ce au înșelat oameni cărora le promiteau permise de conducere false. Cât cereau pe un astfel de document

Au ajuns în arest după ce au înșelat oameni cărora le promiteau permise de conducere false. Cât cereau pe un astfel de document

Trei bărbați din București au fost arestați pe motiv că vindeau permise de conducere false pe internet. Aceștia sunt acuzați de înșelăciune în formă continuată.

Costul unui document ajungea până la 1.200 de euro

Anunțurile făcute de suspecți erau postate pe rețelele de socializare și le promiteau celor interesați permise de conducere în schimbul unor sume de bani. Pentru a părea credibili, aceștia pretindeau ca sunt polițiști sau chiar reprezentanți ai unor școli de șoferi.

Pentru a duce la bun sfârșit înșelătoria, bărbații puneau la dispoziție un număr de WhatsApp unde conversația continua.

”În perioada 1 ianuarie 2022 – 21 mai 2024, inculpaţii au postat pe diferite platforme de socializare (…) mai multe anunţuri cu privire la obţinerea, de către persoane interesate, a unor permise de conducere originale. Inculpaţii au indicat ca modalitate de contactare un număr de telefon care permitea transferarea conversațiilor în aplicația WhatsApp”, au transmis procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1.

De asemenea, celor interesați li se cerea o sumă între 600 și 1.200 de euro pe care o virau în contul suspecților de Revolut. ”Pentru îndeplinirea formalităţilor necesare demarării procedurii necesare de întocmire a pemiselor de conducere şi expedierii acestora, inculpaţii solicitau de la persoanele interesate sume cuprinse între 600 şi 1.200 de euro”, susțin procurorii.

În prezent, anchetatorii au descoperit că cei trei bărbați au reușit să păcălească până la 30 de persoane din 2022 și până în prezent. Pe numele lor s-a formulat o propunere de arestare preventivă.

Doi bărbați din Alba pedepsiți pentru deținere de permis de conducere fals

Doi bărbați din Alba au fost prinși conducând cu permise false. Unul dintre ei, stabilit în Germania, a cumpărat de pe internet în schimbul sumei de 2.000 de euro un permis de conducere fals ce figura în baza de date din Marea Britanie.

Pentru obținerea documentului acesta a fost nevoit doar să trimită unei persoane necunoscute datele sale, o poză și banii.

După ce s-a întors în țară, acesta a mers la autorități să încerce să obțină un document original românesc în baza celui fals. Polițiștii și-au dat seama și magistrații l-au condamnat la patru luni și 20 de zile de închisoare.

Please follow and like us:
Pin Share