Curtea Internaţională de Justiţie ordonă Israelului să-şi înceteze „imediat” ofensiva de la Rafah. Apel la eliberarea ostaticilor

Curtea Internaţională de Justiţie ordonă Israelului să-şi înceteze „imediat” ofensiva de la Rafah. Apel la eliberarea ostaticilor

Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ) a ordonat vineri, 24 mai, Israelului să îşi înceteze ofensiva militară de la Rafah, în sudul Fâşiei Gaza, pentru prevenirea unui genocid în enclava palestiniană, relatează France-Presse, potrivit news.ro.

Cea mai înaltă jurisdicţie a ONU arată în această hotărâre că „nu este convinsă” că măsurile de evacuare anunțate de Israel sunt suficiente în vederea protejării civililor palestinieni.

„Israelul trebuie să pună imediat capăt ofensivei sale militare” de la Rafah, a dispus preşedintele CIJ, Nawaf Salam.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a anunţat, ca reacţie, că va reuni mai mulţi miniştri din cabinetul său în vederea unor „consultări”.

CIJ a transmis totodată Israelului să menţină deschis punctul de trecere a frontierei de la Rafah în scopul intrării ajutoarelor umanitare „fără nicio restricţie”.

Pe de altă parte, CIJ a cerut „eliberarea imediată şi necondiţionată” a persoanelor luate ostatice de mișcarea islamistă Hamas în atacul comis pe 7 octombrie anul trecut în sudul Israelului.

Curtea consideră că este „profund îngrijorător faptul că un număr dintre ostatici rămân în captivitate” şi îşi reiterează „apelul în favoarea eliberării lor imediate şi necondiţionate”.

  

  

Please follow and like us:
Pin Share