Ce să nu pui niciodată în colivia perușului. Poate fi toxică pentru el

Ce să nu pui niciodată în colivia perușului. Poate fi toxică pentru el

Perușii sunt unii dintre cei mai populari papagali în rândul românilor. Cei care au astfel de păsări acasă se bucură zilnic de glasul și de frumusețea lor. Pentru ca perușii să se simtă bine, colivia trebuie decorată ca atare. Pentru că da, aceasta este casa lor.

Colivia perușilor este precum o casă. Asigură-te că o pregătești corespunzător!

Ai fi surprins să afli că perușii au aproximativ aceleiași preferințe ca și oamenii atunci când vine vorba de spațiul în care trăiesc. Colivia este mult mai importantă decât ți-ai putea imagina, iar asta datorită faptului că perușii stau în mare parte în ea.

Perușii au nevoie de spațiu, iar specialiștii recomandă coliviile pătrate. În aceste colivii, perușii vor avea mereu un loc de refugiu în cazul în care se simt amenințați sau în pericol.

După ce ai ales colivia perfectă, un alt pas la fel de important este decorarea ei. Ca orice altă casă, colivia perușilor trebuie amenajată cu gust și într-un mod inteligent. Deși vei fi tentat să le pui fel de fel de jucării, acestea trebuie alese cu grijă.

În primul rând, trebuie să te asiguri că perușii tăi au accesoriile potrivite din care pot bea apă și pot mânca. Se recomandă ca acestea să fie cât mai colorate pentru a fi pe placul păsărilor.

În al doilea rând, trebuie să ții cont că perușilor nu le place să se simtă dominați. Tocmai din acest motiv, colivia ar trebui așezată pe o poliță, cel puțin la nivel tău.

Obiectul toxic pe care nu trebuie să îl pui niciodată în colivia perușilor

Atunci când vine vorba de diverse accesorii care înfrumusețează colivia, nu orice îți place ție este potrivit și pentru peruși. De obicei, se recomandă ca din colivie să nu lipsească oglinzile, osul de sepie pentru tocirea ciocului și clopoțeii.

De asemenea, poți amplasa în colivia perușilor diverse mingiuțe care să îi țină ocupați. În general, cele cu perforații sunt pe placul lor pentru că le pot lua în cioc și le pot plimba dintr-o parte în alta a coliviei.

Oricât de mult ți-ar plăcea să aduci în colivia perușilor crengi naturale de pom, trebuie să fii extrem de atent. Nu orice creangă de copac este potrivită pentru peruși. Unele dintre ele, fără să îți dai seama, sunt toxice și îi pot face răul păsării.

Pentru a nu aglomera prea mult colivia perușilor, poți să le amenajezi un al doilea loc de joacă. În acest fel, au suficient spațiu atât pentru odihnă, cât și pentru a se juca.

Nu doar amenajarea coliviei este importantă, ci și păstrarea curățeniei în ea. Perușilor nu le place mizeria, așa că odată la 2-3 zile trebuie curățat totul. Accesoriile din care mănâncă sau beau apă se recomandă a fi curățate zilnic.

Nici jucăriile nu trebuie păstrate prea multă vreme în colivia perușilor. Dacă au fost intens folosite, acestea sigur prezintă urme de uzură care, în timp, reprezintă mediul perfect pentru dezvoltarea bacteriilor.

Please follow and like us:
Pin Share