Uzina care a făcut istorie în România va reînvia. Hidroelectrica face investiții masive în modernizarea ei

Uzina care a făcut istorie în România va reînvia. Hidroelectrica face investiții masive în modernizarea ei

În următorii patru ani, compania națională Hidroelectrica va investi un miliard de lei în Uzina Constructoare de Mașini Hidroenergetice S.R.L., fosta UCM Reșița.

Hidroelectrica va reînvia fosta UCM Reșița

Reprezentanții companiei spun că acești bani vor fi investiți în resursa umană, modernizarea capacităților de producție și a halelor de fabricație, retehnologizare, mentenanță și multe altele.

Contractul de vânzare a afacerii UCMR către UCMH, societate nou înființată, care are ca asociat unic compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a fost semnat pe data de 11 martie 2024.

Potrivit Hidroelectrica, transferul afacerii a inclus preluarea platformei de producție industrială ABC, preluarea parțială a platformei de producție Câlnicel, integrarea specialiștilor uzinei din domeniul proiectării, tehnologiei și al execuției, asimilarea know-how-ului aferent proiectelor împreună cu documentațiile din arhiva proprie a UCMR, drepturi de proprietate intelectuală, precum și preluarea activelor/dotarilor cu mașini-unelte și utilaje necesare executării de echipamente noi, complexe sau a reparațiilor și retehnologizărilor de echipamente aflate în exploatare.

„Hidroelectrica, cea mai valoroasă companie a acestei țări investește în UCMH, dă o speranță oamenilor și activității pe care o defășurăm. După cum foarte bine știți, suntem cea mai mare companie a țării, 30% din energie este produsă de noi.

Aici la UCMH, cea mai veche unitate industrială, fondată în 1771, au fost fabricate 1461 de locomotive cu abur, inclusiv motoare de navă, și nu în ultimul rând, peste 300 de hidroagregate.

Aș vrea să mulțumesc oamenilor pentru că au avut răbdare în cei 13 ani de insolvență. Hidroelectrica înseamnă un nou început”, a declarat Karoly Borbely, CEO Hidroelectrica.

Marcel Ciolacu: ”Avem o stabilitate şi putem vorbi despre un viitor”

Premierul Marcel Ciolacu salutat, vineri, angajamentul Hidroelectrica de a prelua afacerea UCM Reşiţa, de a sprijini sectoarele industriale și strategice şi de a stimula creşterea economică din România.

„Nu cred că există o mândrie mai mare pentru un prim-ministru decât să vină în cea mai veche unitate industrială, cu un istoric de peste 250 de ani.

După insolvenţă, în acest moment, avem o stabilitate şi putem vorbi despre un viitor. Vreau să-i felicit pe membrii conducerii companiei, şi pe dumneavoastră, CEO-ul Hidroelectrica care aţi luat această decizie (preluarea UCMR).

 Hidroelectrica are capital majoritar românesc şi capitalul românesc, de fapt, salvează o fabrică, şi dă o perspectivă. Aici, (la UCMH) s-au făcut hidroagregatele de la Porţile de Fier, şi nu numai.

Acum, că am văzut că sunt aduse componente de la Porţile de Fier pentru reparaţii, sunt convins că aveţi speranţă, dumneavoastră, cei 440 de oameni care mai activaţi la UCMH, ţinând cont de cât timp aţi aşteptat această perspectivă”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Please follow and like us:
Pin Share