Volkswagen anunţă o maşină electrică în valoare de aproximativ 20.000 de euro, în 2027, în Europa

Volkswagen anunţă o maşină electrică în valoare de aproximativ 20.000 de euro, în 2027, în Europa

Volkswagen va dezvolta vehicule electrice low-cost în încercarea de a concura mai bine cu rivalii chinezi feroce, a declarat marți cel mai mare producător auto din Europa, după discuțiile cu Renault (RENA.PA), potrivit Reuters.

Obiectivul este de a produce vehicule electrice pentru piața europeană la un preț de aproximativ 20.000 de euro (21.746 dolari), a spus Volkswagen.

„Este vorba despre mobilitatea electrică entry-level din Europa pentru Europa”, a declarat directorul executiv al Volkswagen, Oliver Blume, într-un comunicat. „Făcând acest lucru, combinăm un angajament clar față de Europa ca locație industrială, o politică industrială europeană și, în cele din urmă, acționăm în interesul clienților europeni”.

Proiectul, numit ID.1, vine în timp ce rivalii chinezi, dintre care unii dețin un avantaj de 30% la costuri față de colegii occidentali, se îndreaptă spre Europa pentru a câștiga cota de piață și pentru a ataca producătorii de mașini consacrați pe teritoriul lor.

Volkswagen a spus că se va baza pe un grad ridicat de localizare în Europa pentru proiect, care ar contribui, de asemenea, la reducerea rutelor de transport ale componentelor, reducând astfel emisiile.

Săptămâna trecută, Volkswagen a declarat că industria europeană a avut la dispoziție între doi și trei ani pentru a se pregăti pentru amenințarea concurențială, avertizând că supraviețuirea sectorului este în pericol altfel.

Ca parte a acestor eforturi, Volkswagen implementează în prezent economii în valoare de 10 miliarde de euro și măsuri de reducere a costurilor la marca sa omonimă până în 2026.

Șeful mărcii Volkswagen, Thomas Schaefer, a spus că, în ciuda prețului scăzut, modelul planificat entry-level va stabili standarde în materie de tehnologie, design și calitate, adăugând că acest lucru a devenit mai dificil din cauza costurilor mai mari pentru energie, materii prime și forță de muncă.

„Un lucru este clar: electromobilitatea din Europa pentru Europa poate avea succes doar cu sprijin politic și condiții-cadru competitive”, a spus Schaefer.

Please follow and like us:
Pin Share