Székelyföld turizmusáról egyeztetnek Marosvásárhelyen

Székelyföld turizmusáról egyeztetnek Marosvásárhelyen

A Transylvania Bloom Egyesület a Visit Maros Egyesülettel és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Marosvásárhelyi Karával közösen, immár második alkalommal szervez turisztikai konferenciát Marosvásárhelyen.

A szervezők szerint a turizmuspiac megfelelő irányú alakulása hozzájárul új, minőségi munkahelyek teremtéséhez, az elvándorlás csökkenéséhez, összességében ahhoz, hogy

Székelyföld élhetőbb, jobb, számunkra a legjobb hellyé váljon.

A meghívó szerint a konferencia célja, hogy teret biztosítson azon szereplők számára, akik az érintettségükön túlmenően aktívan hozzá is szeretnének járulni ennek a jövőnek az alakításához. Képviseltetni fogja magát a rendezvényen az akadémiai, vállalkozói, önkormányzati és civil szféra is a tudásátadás érdekében. Idén különös hangsúlyt fektetnek azokra a „niche-turizmustípusokra (különleges igényeket kielégítő, alternatív turisztikai termékekre és szolgáltatásokra), amelyek régiónk turizmusának főbb ütőerei lehetnek”.

A konferencia június 7-én 10 órakor kezdődik a marosvásárhelyi várban, ahol többek között Kozma Mónika (Pro Economica Alapítvány) a turizmusról mint ez erdélyi gazdaság kitörési lehetőségéről értekezik, de szó lesz a turizmus és a kulturális örökség kölcsönhatásáról, a fogyatékkal élő személyek utazásáról, a gasztronómiáról, a gyógyturizmusról és a vallásturizmus lehetőségeiről is.
Please follow and like us:
Pin Share