Țara cu cei mai puțini locuitori. Unde se află și de ce nu este locuită de multe persoane

Țara cu cei mai puțini locuitori. Unde se află și de ce nu este locuită de multe persoane

Mongolia este țara cu cea mai mică densitate a populației din lume. Deși are 3,44 milioane de locuitori, țara poate fi o destinație turistică unică pentru pasionații de adrenalină.

 

Mongolia are 0,04% din populația lumii

Mongolia este o țară din Asia de Est, care se învecinează cu Rusia la nord, cu Republica Populară Chineză la sud și est, iar în vest cu Kazahstan. Aceasta are cea mai mică denstitate a populației din lume, fiind regiuni care sunt locuite de foarte puține persoane, potrivit Click.ro.

Țara este una dintre puținele care nu are ieșire la mare, iar dintre țările care nu au propria coastă, doar Kazahstan este mai mare decât ea. 95% dintre locuitori sunt de etnie mongolă, iar restul populației este formată din kazahi, popoare turcice, chinezi și ruși.

 

Teritoriul Mongoliei este de aproximativ 1.564.100 km², fiind pe locul 19 în lume. Prin comparație, Mongolia este aproape la fel de mare ca Iranul și de două ori mai mare decât Turcia.

 

Numărul total de locuitori este de peste 3,44 milioane, care este echivalent cu 0,04% din populația lumii. Mongolia este pe locul 133 la nivel mondial la numărul de locuitori, cu numai 2 locuitori pe kilometru pătrat.

 

Mongolia este denumită „Țara cerului albastru etern”

 

Mongolia este cunoscută sub numele de „Țara cerului albastru etern” datorită unui fenomen prin care cerul rămâne albastru pentru cea mai mare parte a anului. Țara este singurul loc din lume unde caii sălbatici Przewalski trăiesc în habitatul lor natural.

 

Fiind de mărime medie, cu o înălțime la greabăn de 1,2 – 1,3 metri, acești cai au blana brună sau gri, un gât gros și puternic, și o coamă neagră. Sunt recunoscuți pentru aspectul lor robust și pentru capacitatea de adaptare la condițiile dure ale stepei mongole. Mai mult, aceștia sunt pe cale de dispariție.

Mongolia joacă un rol important în istoria faimosului Drum al Mătăsii, o rețea de rute comerciale care legau Asia de Est de Europa. Aceste rute comerciale au facilitat schimburile culturale și economice între est și vest.

Please follow and like us:
Pin Share