Oamenii lui Ilan Şor au încercat să blocheze un bulevard și s-au îmbrâncit cu polițiștii, la vizita lui Antony Blinken la Chişinău | VIDEO

Oamenii lui Ilan Şor au încercat să blocheze un bulevard și s-au îmbrâncit cu polițiștii, la vizita lui Antony Blinken la Chişinău | VIDEO

Câteva zeci de persoane afiliate oligarhului fugar Ilan Şor au încercat miercuri să blocheze intrarea în Chişinău dinspre aeroport în semn de protest faţă de vizita secretarului de stat al SUA Antony Blinken. Forțele de ordine au intervenit la fața locului și au reținut mai multe persoane.

Antony Blinken a sosit într-o vizită oficială la Chişinău, unde a fost întâmpinat pe aeroport de omologul său moldovean Mihai Popşoi şi de ambasadorul SUA în Republica Moldova, Kent D. Logsdon, aflat la final de mandat.

Cu această ocazie, șeful diplomaţiei americane și-a programat întrevederi cu preşedinta Maia Sandu şi premierul Dorin Recean.

În contextul vizitei lui Blinken, autorităţile de la Chișinău au anunțat, din motive de securitate, restricţii de circulaţie în anumite puncte ale capitalei Republicii Moldova. Însă zeci de protestatari, majoritatea veniți din Găgăuzia, o regiune autonomă din sudul Republicii Moldova, au ales să blocheze o zonă de restricții, la intrarea în Chișinău dinspre aeroport. Poliţia a intervenit şi s-au produs îmbrânceli. Ulterior, mai multe persoane au fost conduse la Inspectoratul General al Poliţiei (IGP) pentru verificare, relatează site-ul de știri NewsMaker, potrivit news.ro.

Manifestanţii „au ignorat în mod abuziv decizia Primăriei Chişinău şi cererile Poliţiei de a nu bloca partea carosabilă, motiv pentru care organizatorii au fost conduşi la Inspectoratul de Poliţie pentru documentare”, au precizat reprezentanţii IGP.

La acţiunea de protest a participat şi Mihail Vlah, consilierul başcanului Găgăuziei, care este membru al echipei lui Ilan Şor, un oligarh care se ascunde acum la Moscova după ce a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare pentru rolul jucat în „furtul miliardului”.

Ilan Șor (37 de ani) este considerat în prezent drept noul personaj politic prin care Kremlinul încearcă să recapete controlul asupra Republicii Moldova. În pofida faptului că este fugar din vara anului 2019, acest oligarh a orchestrat mai multe proteste la Chișinău în scopul de a destabiliza conducerea proeuropeană a Republicii Moldova și de a prelua puterea pentru a scăpa de dosare. Găgăuzia, o regiune autonomă aflată sub influența rusă, este condusă în prezent de oameni afiliați lui Șor.

  

  

Please follow and like us:
Pin Share