Oradea: Terminalul intermodal, funcțional mai repede

RMAG news

Terminalul intermodal din Oradea a fost dat în funcțiune cu șapte luni mai devreme decât termenul propus. De aceea, primul tren cu mărfuri a sosit deja din Olanda și descărcat în tiruri la noua construcție, scriu jurnaliștii de la ebihoreanul.ro

 Terminalul a fost construit cu bani europeni de municipalitatea orădeană și închiriat unei firme de profil din Cluj, Routier European Transport.

Primul tren…

„Compania Routier European Transport SA are plăcerea de a anunța lansarea primului tren din noul terminal de la Oradea. Acest proiect ambițios marchează un moment extraordinar pentru companie și pentru industria transportului intermodal din România. Lansarea acestui terminal reprezintă un pas important în conectarea României cu vestul Europei, facilitând un transport mai eficient și mai rapid pentru bunuri și servicii”, se arată într-un comunicat trimis marți de reprezentanții firmei clujene care administrează terminalul.

Întins pe 14,5 hectare, terminalul intermodal are două linii ferate de câte 700 metri și este folosit, de acum, pentru transferarea mărfurilor de pe cale feroviară pe cale rutieră și invers.

The post Oradea: Terminalul intermodal, funcțional mai repede appeared first on Cotidianul RO.

Please follow and like us:
Pin Share