Europa, în alertă. Rusia, noi ”arme”

RMAG news

Serviciile de securitate din Europa sunt în alertă din cauza unei posibile noi arme în războiul Rusiei – incendierea și sabotajul – după o serie de incendii și atacuri misterioase asupra infrastructurii din Marea Baltică, Germania și Regatul Unit, relatează The Guardian, potrivit B1Tv.

Când a izbucnit un incendiu în această lună la un magazin Ikea din Vilnius, Lituania, prim-ministrul polonez Donald Tusk a sugerat că ar putea fi mâna unui sabotor străin.

Anchetatorii suspectau deja o posibilă implicare a Rusiei într-un atac incendiar în estul Londrei, un incendiu care a distrus cel mai mare mall din Polonia, o tentativă de sabotaj în Bavaria și un graffiti antisemit în Paris.

Există o îngrijorare atât de mare că aceste atacuri hibride ar putea fi opera Rusiei încât subiectul a fost pus pe masa discuțiilor la summiturile miniștrilor apărării și de externe la Bruxelles în această săptămână, cu oficiali din sectoarele de securitate ale Țărilor de Jos, Estoniei și Lituaniei trăgând semnale de alarmă cu privire la vulnerabilitățile naționale.

Un ministru, care a preferat să rămână anonim, a spus că sunt foarte îngrijorați de „sabotajul organizat, finanțat și realizat de reprezentanți ai Rusiei”.

The post Europa, în alertă. Rusia, noi ”arme” appeared first on Cotidianul RO.

Please follow and like us:
Pin Share