Dublu atac al rușilor la Harkov. Trei persoane au decedat iar alte 16 au fost rănite

Dublu atac al rușilor la Harkov. Trei persoane au decedat iar alte 16 au fost rănite

Guvernatorul regiunii Harkov, Oleg Sinegubov, a anunțat vineri că un nou atac al rușilor în orașul din nord-estul Ucrainei a dus la decesul a trei persoane, iar alte 16 au fost rănite.

 

Harkov este al doilea oraș ca mărime în Ucraina

Potrivit declarațiilor guvernatorului, atacul rușilor a fost realizat cu  două rachete S-300, care au fost lansate asupra cartierului Novobavarski, vizând „exclusiv infrastructura civilă”, potrivit Agerpres. 

„Inamicul a recurs din nou la tactica dublei lovituri, în timp ce medicii, salvatorii şi forţele de ordine erau deja la faţa locului”, a adăugat Sinegubov, afirmând că printre răniţi se numără şi un medic urgentist.

Harkov este al doilea oraș ca mărime din Ucraina, fiind situat în nord-estul țării. Acesta a devenit aproape zilnic ținta bombardamentelor Rusiei. La începutul lunii mai, Kremlinul a lansat o ofensivă în regiune, câștigând teren în fața armatei ucrainene.

Președintele american Joe Biden a dat undă verde Ucrainei să lovească ținte pe teritoriul rusesc în regiunea Harkov, dar numai în anumite condiții, a informat joi un oficial american sub protecția anonimatului. Statele Unite continuă să se opună atacurilor ucrainene pe teritoriului rus.

Rusia nu încearcă să cucerească Harkov

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat în cadrul vizitei sale în China că scopul său nu este de a cuceri al doilea cel mai mare oraș din Ucraina. „Nu există astfel de planuri astăzi”, a declarat Vladimir Putin, potrivit BBC.

Liderul rus susține că obiectivul ofensivei sale este de a crea o „zonă de securitate” în regiune, respectiv în orașul aflat la granița cu Ucraina, Belgorod, care este o țintă frecventă pentru forțele ucrainene.

 

Putin i-a acuzat pe ucraineni că lansează lovituri „chiar asupra centrului orașului, asupra zonelor rezidențiale” din Belgorod. „Și am spus public că, dacă aceste lucru continuă, vom fi forțați să creăm o zonă de securitate – o zonă sanitară”, a adăugat președintele Rusiei.

Please follow and like us:
Pin Share