Ce meniu au sportivii de la Jocurile Olimpice 2024. Surpriza din farfurii, chiar în post

Ce meniu au sportivii de la Jocurile Olimpice 2024. Surpriza din farfurii, chiar în post

Meniul sportivilor de la Jocurile Olimpice din 2024

Chiar și într-o țară cu o reputație bogată în bucătăria tradițională, opțiunile pentru vegetarieni sunt adesea limitate. Decizia de a pune accentul pe plante a fost una îndrăzneață și neconvențională, însă a fost privită cu scepticism de către unii. 

„Oamenii au fost cu siguranță surprinși atunci când am propus pentru prima dată un meniu bazat 60% pe plante”, remarcă Philipp Würz, șeful departamentului de mâncare și băuturi pentru Jocurile Olimpice.

Pe lângă aceasta, 80% din mâncarea servită la Jocurile Olimpice, atât sportivilor, cât și spectatorilor, va proveni din Franța, restul de 20% fiind destinat în mare parte pentru a satisface cererile speciale ale sportivilor.

Preparatul vedetă de la Jocurile Olimpice

Preparatul vedetă la Jocurile Olimpice, care a stârnit interesul lui Würz, este unul familiar multora, mai ales în rândul românilor și în timpul postului – falafelul. „Am locuit în Berlin, iar falafelul de la vânzătorii ambulanți este foarte răspândit acolo. Mă simt nostalgic să pot servi asta la Jocurile Olimpice”, mărturisește el.

Într-un peisaj culinar dominat de preparate sofisticate și inovații gastronomice, falafelul va fi o prezență remarcabilă, aducând un gust familiar și un omagiu bucătăriilor tradiționale.

Please follow and like us:
Pin Share