Protest al medicilor din cadrul ambulatoriilor de specialitate în fața Guvernului. Ce nemulțumiri au

Protest al medicilor din cadrul ambulatoriilor de specialitate în fața Guvernului. Ce nemulțumiri au

Medicii care oferă consultații în regim ambulatoriu au ieșit, vineri, în stradă, în fața Guvernului, nemulțumiți de plata pe oră și pe serviciu. Aceștia acuză că sunt la un pas de faliment din cauza subfinanțării, relatează Tvrinfo.ro.

La mitingul organizat în fața Guvernului, sub sloganul „Subfinanțarea și falimentarea ambulatoriului de specialitate”, au luat parte și reprezentanți din țară.

Protestatarii afirmă că banii pe care Casa Națională de Asigurări de Sănătate îi decontează pentru consultații sunt prea puțini și nu acoperă cheltuielile unui cabinet, iar majorările primite în vara anului trecut sunt insuficiente, mai ales că taxele au crescut de anul acesta.

„În medie, acum, o consultație este 50 de lei, am cerut anul trecut o dublare a acestei sume, dar am primit doar 5 lei. Acest lucru a însemnat pentru autorități dublare, prin urmare, ne cerem, din nou, drepturile”, a declarat unul dintre medicii prezenți la protest.

„Noi suntem medicii din fostele policlinici, acea categorie care deservește marea masă a populației, adică acei oameni care nu au bani să meargă la marile clinici, să plătească sume importante. Dacă pacientul este asigurat, el nu plătește nimic la noi, însă Casa Națională de Asigurări de Sănătate ne decontează nouă acea consultație cu 50 de lei brut. Medicul păstrează pentru el o treime din această sumă, iar cu restul plătește dările la stat, asistenta, femeia de serviciu. Orice consultație de acest gen costă în altă parte câteva sute de lei. Este incredibil!”, spun medicii din ambulatoriilor de specialitate.

Totodată, specialiștii mai atrag atenția că pe fondul subfinanțării semnalate, cei care vor suferi sunt, de fapt, bolnavii cronici, care vor fi constrânși să aglomereze spitalele ori să plătească din propriul buzunar tratamentele medicale.

Reprezentanții medicilor au precizat că vor solicita să fie primiți la discuții de către reprezentanții Guvernului, pentru a dezbate situația. Ei au înaintat un memoriu la registratura Guvernului, destinat prim-ministrului Marcel Ciolacu. 

  

  

Please follow and like us:
Pin Share