O nouă problemă pentru mașinile electrice. Costuri suplimentare pentru proprietari

O nouă problemă pentru mașinile electrice. Costuri suplimentare pentru proprietari

Noi informații despre problemele mașinilor electrice au fost descoperite de proprietarii acestor autoturisme, dar și de specialiștii din industrie. Printre aspectele mai puțin plăcute ale mașinilor electrice se numără greutatea considerabilă a vehiculelor și durata scurtă de viață a anvelopelor, aspect ce determină cheltuieli suplimentare.

Jim Basset, un pasionat de mașini în vârstă de 80 de ani, a descoperit că anvelopele noului Volkswagen ID.3 au avut nevoie de înlocuire după doar 12.000 de kilometri. Proprietarul a fost nevoit să achite 354 de euro pentru a înlocui cauciucurile din spate.

„Nu mi-a venit să cred când mi s-a spus că trebuie să le înlocuiesc. Sunt destul de bătrân și am avut mașini toată viața mea – nu a trebuit niciodată să schimb anvelopele atât de devreme”, a declarat Bassett.

De asemenea, alți proprietari de ID.3 și-au împărtășit nemulțumirile pe forumuri online cu privire la durata scurtă de viață a anvelopelor. Explicația: greutatea mare a vehiculului și cuplul instantaneu specific mașinilor electrice sunt principalele cauze identificate pentru uzura foarte rapidă a anvelopelor.

Vehiculele electrice, cum este Volkswagen ID.3, sunt dotate cu baterii grele, ce contribuie în mare măsură la masa totală a mașinii, adică 1,8 tone, comparabilă cu cea a unui „monstru” 4×4, Jeep Wrangler.

 

Cât de scumpe sunt anvelopele pentru mașinile electrice

 

Anvelopele pentru vehiculele electrice au o durată de viață medie cu 6.350 de kilometri mai scurtă decât cele de pe mașinile care utilizează carburanți diesel sau benzină, arată un studiu realizat de Epyx, companie de tehnologie, analiză citată de Yahoo News. Primul schimb de anvelope la mașinile electrice are loc după 29.000 de kilometri, iar la cele pe benzină sau diesel, după 39.000 de kilometri.

În afară de uzura destul de rapidă, costul anvelopelor pentru vehiculele electrice este, de asemenea, mai mare. Anvelopa medie pentru vehiculele electrice costă 244 de euro, cu aproape 100 de euro mai mult decât la mașinile pe benzină.

Astfel, specialiștii avertizează utilizatorii de mașini electrice că trebuie să fie conștienți de costurile ascunse pe care aceste autoturisme le implică.

În plus, important de menționat este faptul că guvernele naționale au început să reducă ajutoarele pentru achiziționarea de mașini electrice, dar și facilitățile pentru locurile de parcare.

Please follow and like us:
Pin Share