Telescopul James Webb a detectat cea mai îndepărtată galaxie cunoscută. De când este posibil să fi apărut

Telescopul James Webb a detectat cea mai îndepărtată galaxie cunoscută. De când este posibil să fi apărut

Telescopul spațial James Webb a detectat cea mai îndepărtată galaxie de până acum, care a existat doar la circa 290 de milioane de ani după Big Bang.

Galaxia ar exista încă de la începutul creării Universului

Nasa a transmis că galaxia prezintă specificații utile pentru a înțelege primele vârte ale Universului, conform G4media.

„Dacă Universul ar fi un film de două ore, această galaxie datează din primele două minute şi jumătate”, a explicat Kevin Hainline, de la Universitatea Arizona din Statele Unite.

În astronomie, a vedea de departe înseamnă a te întoarce în timp. Spre exemplu, lumina Soarelui are nevoie de opt minute pentru a ajunge pe Pământ, astfel că, noi o vedem cum era în urmă cu opt minute. De aceea, cu cât privești mai departe, ai putea vedea obiectele așa cum era acum miliarde de ani.

Galaxia ar exista dinaintea Big Bangului

De când a fost lansat telescopul, în decembrie 2021, a observat galaxia declarată ca fiind cea mai îndepărtată, care datează de la 320 de milioane de ani după Big Bang.

Galaxia a fost observată pentru prima data în ianuarie 2023. Aceasta are un diametru de peste 16.000 de ani-lumina și masa este estimate a fi câteva sute de milioane de ori mai mare decât cea a Soarelui.

 

Please follow and like us:
Pin Share