Rebelii Houthi anunță că au lovit portavionul nuclear american Eisenhower: „Direct și precis”

Rebelii Houthi anunță că au lovit portavionul nuclear american Eisenhower: „Direct și precis”

Mișcarea Houthi a anunțat, vineri, 31 mai, un atac asupra portavionului american Dwight Eisenhower în Marea Roșie, relatează postul de televiziune yemenit Al Masirah. Atacul ar fi fost un răspuns la atacurile americane și britanice asupra țintelor Houthi din Yemen.

Purtătorul de cuvânt al mișcării, Yahya Saria, a declarat că în atac au fost folosite mai multe rachete de croazieră și balistice. Potrivit acestuia, lovitura a fost „directă și precisă”.

Dwight Eisenhower este un portavion cu propulsie nucleară din clasa Nimitz. Acesta poartă numele celui de-al 34-lea președinte al Statelor Unite și a fost pus în funcțiune în 1977. De la începutul lunii ianuarie se află în Marea Roșie.

Statele Unite nu au transmis nicio informație privitoare la presupusul atac.

Pe 30 mai, forțele aeriene americane și britanice au lansat lovituri comune asupra pozițiilor rebelilor yemeniți. Houthi a susținut că cel puțin 16 militanți au murit și 42 au fost răniți, a scris Associated Press .

Ulterior, rebelii rebelii Houthi au atacat șase nave în largul coastelor Yemenului.

Atacurile Houthi din Yemen în Marea Roșie au început în noiembrie 2023. Rebelii atacă nave legate de SUA, Israel și Marea Britanie, pe fondul conflictului din Fâșia Gaza.

Potrivit Houthi, mai mult de 50 de nave au fost atacate până la sfârșitul lunii mai.

Foto cu caracter ilustrativ: Hepta

  

  

Please follow and like us:
Pin Share