Hibernarea a ajuns în Europa. Există speranța de a trăi din nou

Hibernarea a ajuns în Europa. Există speranța de a trăi din nou

Medicul german Emil Kendziorra, fondatorul companiei Tomorrow Biostasis, a experimentat hibernarea la oameni. Sunt patru corpuri pe care le ține în azot lichid la -196 de grade.

Planul medicului

Medicul încearcă să criogeneze corpurile persoanelor care au murit, sperând că medicina va putea să îi readucă la viață, la un moment dat, conform G4media.

Companiare are deja patru cadavre pe care le ține în azot lichid la -196 de grade, în orașul elvețian Rafz.

Fondatorul companiei spune că își dorește să creeze o lume în care oameni să decidă cât vor să trăiască.

Ce reprezintă procesul

După ce acesta va muri, dar să nu treacă mai mult de o oră de la moarte, pentru a nu se ajunge la moartea celulară a organismului, cadavrul va fi transportat într-o ambulanță special. Asupra acestuia se vor efectua compresii toracice, se va administra oxigen și se va scufunda în gheață, apoi va fi transportat la centrul Rafz.

Sângele va fi drenat din corp, iar în locul său se va injecta un amestec de antigel și substanțe chimice pentru a conserva organelle. Procesul se numește vitrificare. Abia la finalul acestor pași, cadavrul se va scufunda în azot lichid la aproape -200 de grade și se va ține într-o celulă de oțel înaltă de trei metri. Pe tot parcursul procesului nu este nevoie de electricitate.

Dar, compania oferă două pachete de servicii: crioconservarea întregului corp, care costă 200 de mii de euro, și crioconservarea creierului, care ajunge la prețul de 60 de mii de euro.

Circa 400 de persoane s-au înscris deja pe lista de hibernare și plătesc o taxă lunară de 25 de euro, iar din 15 iunie va deveni 50 de euro.

În orice caz, medicul german a menționat că la momentul actual nu este posibilă reînvierea, dar poate că peste 100,300 sau 500 de ani se va putea realiza.

Unii experți au ridicat problema riscului degradării organelor în urma procesului de vitrificare, iar cel care ar avea cel mai mult de suferit ar fi creierul.

Please follow and like us:
Pin Share