Muzeul Jucăriilor va fi deschis la Ploiești de Ziua Copilului. Unele exponate au o vechime de peste un secol și jumătate

Muzeul Jucăriilor va fi deschis la Ploiești de Ziua Copilului. Unele exponate au o vechime de peste un secol și jumătate

Muzeul Jucăriilor, care reunește peste 2000 de jucării, jocuri și obiecte școlare din perioada 1870 – 2000, va fi deschis sâmbătă, 1 iunie, la Ploiești în Sala Coloanelor din Palatul Culturii, relatează Observatorulph.ro.

La expoziția deschisă la Ploiești în zilele de 1, 2 și 3 iunie, în intervalul orar 11.00 – 15.00, intrarea este liberă.

Aceasta se adresează copiilor, dar și adulților care doresc să retrăiască magia copilăriei de altădată și include o secțiune specială, „Tu știi cum arăta smartphone-ul bunicului”, unde cei mici vor descoperi televizoare și jocuri cu o vechime de peste 30 de ani.

O altă secțiune a Muzeului Jucăriilor include jucării și jocuri din perioada comunistă, de la păpușile Arădeanca și soldățeii speciali din plastic, până la jocul de fotbal cu nasturi.

Tot în cadrul expoziției speciale, copiii vor putea admira un lego din 1960, dar și frumoase jucării din metal. Vedetele expoziției sunt două păpuși din porțelan, fabricate în 1870.

Potrivit organizatorilor, față de precedentele ediții, Muzeul Jucăriilor include noi jucării, jocuri și obiecte școlare.

  

  

Please follow and like us:
Pin Share