Mica stațiune din România, plină de izvoare termale, care a ajuns o ruină. “Comoara naturală pentru sănătate” era vizitată de mari personalități în trecut

Mica stațiune din România, plină de izvoare termale, care a ajuns o ruină. “Comoara naturală pentru sănătate” era vizitată de mari personalități în trecut

Mica stațiune din România plină de izvoare termale făcea furori cu ani în urmă. Personalități importante făceau tot posibilul să ajungă aici și să se bucure de întreaga experiență. Acum însă, locul e o ruină.

Mica stațiune din România, plină de izvoare termale, care a ajuns o ruină

În România, anumite stațiuni care în trecut străluceau, au ajuns să fie de nerecunoscut. Multe au rămas uitate și lăsate în paragină, în timp ce altele au reușit totuși să fie salvate și să renască din propria cenușă.

Deși țara noastră se poate lăuda cu o mulțime de stațiuni cu ape minerale și termale, nu toate aceste locuri mai pot fi acum exploatate. Exemplu este chiar mica stațiune din România, plină de izvoare termale, dar care a ajuns o ruină.

Este vorba despre Vulcana Băi. Cine își mai amintește acum de această stațiune? Era considerată ca fiind o ”comoară naturală pentru sănătate care izvorăște din adâncuri”. Ce are atât de special acest loc?

Vulcana Băi, un loc de poveste

O mulțime de izvoare pline de ape minerale. De asemenea, gazele de șist ies la suprafață cu tot cu mâl în anumite locuri. Iar în trecut, acest loc era preferatul personalităților care făceau tot posibilul să ajungă aici.

Înainte de al doilea război mondial, spre exemplu, la Vulcana Băi veneau boierii pentru a se trata de reumatism. Iar deși izvoarele minerale au rămas aici, din păcate locul este o adevărată ruină. Bazinele de aici erau intens utilizate în perioada 1911 – 1940.

De asemenea, în același loc mai există și alte 12 puțuri care poartă denumiri istorice precum Regele Carol, Regina Maria, Sfântul Ilie și multe altele. Iar deși Complexul Interreligios de la Vulcana-Băi face că această mică localitate din România să fie unică în Europa, acest lucru nu este suficient.

Se pare că nimeni nu își mai amintește acum de mica stațiune din România, plină de izvoare termale. Există însă anumite lucruri care pot fi făcute aici. În același loc se găsesc și trei lăcașuri de rugăciune. Astfel, locul este unul cât se poate de complex pentru o vacanță reușită.

Chiar și așa, puține persoane mai vin aici. Un punct turistic rămâne însă așezarea interreligioasă de la Vulcana-Băi. Aceasta se află la 20 de kilometri de Târgoviște, iar o mulțime de creștini vin aici în pelerinaje. Totodată, cei interesați de drumeții se pot bucura de o experiență inedită aici.

Please follow and like us:
Pin Share