Stațiunea din România care a renăscut din ruine. Are astăzi plaja cu cel mai fin nisip de pe litoral, iar turiștii din toate colțurile țării se vor bate pe rezervări

Stațiunea din România care a renăscut din ruine. Are astăzi plaja cu cel mai fin nisip de pe litoral, iar turiștii din toate colțurile țării se vor bate pe rezervări

Stațiunea din România care a renăscut din ruine. Are astăzi plaja cu cel mai fin nisip de pe litoral, iar turiștii din toate colțurile țării se vor bate pe rezervări. Proiectul de la Marea Neagră este gata după o perioadă de 4 ani.

Stațiunea românească care revine în vogă. Are cel mai fin nisip de pe plajă, turiștii se vor înghesui să cumpere o cazare

Stațiunea românească care revine în vogă. Are cel mai fin nisip de pe plajă, turiștii se vor înghesui să cumpere o cazare. Hotelierii speră ca anul acesta să aibă un grad de ocupare mai mare decât în alte vremuri.

Un sector de aproape 6 kilometri va fi deschis oamenilor din toate colțurile țării în Eforie Sud. Pentru acest proiect autoritățile de pe litoral au folosit 3 milioane cubi de nisip. Noua plajă are 23 de hectare de nisip.

Plaja este protejată de furtuni de şapte diguri, construite din aproape un milion şi jumătate de tone de piatră. Sectoarele noi trebuie să fie intabulate pentru că sunt un teritoriu nou al României și abia apoi vor fi scoase la licitatii.

În anii trecuți această procedură a durat aproximativ 6 luni, însă Ministerul Mediului asigură că de această dată demersul va fi mult mai rapid. Cel mai probabil întreaga procedură de concesionare a parcelelor de nisip va fi de 10 zile.

„Noi sperăm să facă plaja și pe sezlong și pe nisip. Nu vor fi obligați să jupoaie turiștii, pe românește în cei doi ani cât au contract de închiriere. Dau exemplu șezlongului de 100 de lei pe care foarte mulți români, din păcate nu și-l permit”, a spus ministrul Mediului, Mircea Fechet, conform observatornews.ro.

Plaja de la Eforie Sud, obstacole în realizarea sa

Cei care au lucrat la plaja din stațiunea Eforie Sud au întâmpinat o serie de piedici și obstacole, printre care se numără găsirea unei epave. Specialiștii spun că aceasta ar putea să provină de la o ambarcațiune cu vele din secolul al XIX-lea.

Descoperirea sa în nisipul de pe litoralul românesc a făcut ca proiectul de reducere a eroziunii costiere, implementat de Apele Române, să fie tregiversat. Din fericire, totul a fost dus în cele din urmă la bun sfârșit.

„În cadrul proiectului a fost identificată o epavă pentru care s-a cerut o cercetare arheologică extinsă și a doua problemă, să-i spunem, dar rezolvată, a fost cea despre care discutăm, acel habitat pentru un tip de scoica.

A fost colectat substratul în care ele trăiesc, depozitat separat, facută nisiparea de protecție costieră, ulterior habitatul original a fost adus și pus în strat final și readuse scoicile în habitatul lor”, a declarat Marius Stamat, manager firmă de înnisipare, pentru aceeași sursă.

Please follow and like us:
Pin Share