Indonezia, pregătită să trimită „un număr important de soldaţi ai păcii” şi personal medical în Fâşia Gaza

Indonezia, pregătită să trimită „un număr important de soldaţi ai păcii” şi personal medical în Fâşia Gaza

Indonezia afirmă că este pregătită să trimită „un număr important de soldaţi ai păcii” şi personal medical în Fâşia Gaza, dacă mişcarea Hamas acceptă propunerea lui Joe Biden de încetare a focului, a anunţat sâmbătă, la Singapore, preşedintele ales Prabowo Subianto, actual ministru al apărării, informează Reuters şi AFP, citate de Agerpres.

Dacă ONU i-ar cere, Indonezia ar fi pregătită să trimită „importante forţe de menţinere a păcii, pentru supravegherea acestei potenţiale încetări a focului”, a declarat Prabowo în cadrul Dialogului Shangri-La de la Singapore, cel mai mare forum de securitate anual din Asia.

„De asemenea, suntem pregătiţi să trimitem imediat personal medical pentru a face să funcţioneze spitalele de campanie în Fâşia Gaza, cu consimţământul tuturor părţilor”, a adăugat președintele ales în februarie şi care îi va succeda în octombrie preşedintelui în exerciţiu al Indoneziei, Joko Widodo.

Președintele american Joe Biden a anunțat vineri, 31 mai, că Israelul a oferit o „nouă propunere cuprinzătoare” care oferă o „foaie de parcurs” pentru încetarea focului în războiul cu Hamas din Fâșia Gaza și eliberarea tuturor ostaticilor deținuți de grupul islamist.

Propunerea de încetarea a focului transmisă de Tel Aviv prevede în prima fază, care ar dura dura 6 săptămâni, „o încetare completă și completă a focului cu retragerea forțelor israeliene din toate zonele populate din Gaza” și „eliberarea unui număr de ostatici, femei, bătrâni și răniți, în schimbul eliberării a sute de prizonieri palestinieni”.

FOTO: Hepta

  

  

Please follow and like us:
Pin Share