Patrizia și Bianca, fetele luate de râu în Italia, au fost găsite moarte. Martorii povestesc drama la care au asistat. “Erau la noi doi metri de salvare”

Patrizia și Bianca, fetele luate de râu în Italia, au fost găsite moarte. Martorii povestesc drama la care au asistat. “Erau la noi doi metri de salvare”

Cadavrele Biancăi Doroș și Patriziei Cormoş, româncele luate vineri de ape, în provincia Udine, au fost găsite duminică, nu departe de podul roman, unde fuseseră văzute ultima dată și de unde pompierii coboraseră în zadar frânghii de care tinerii să se agaţe.

Trupurile au fost găsite nu departe de locul unde au fost văzute fetele ultima oară

Este de presupus, după cum susțin și unii experți, că moartea celor două fete a avut loc la doar câteva momente după trecerea lor pe sub pod, când acestea au dispărut efectiv din vederile celor aflaţi pe mal. Târâte de forța impetuoasă a apelor, trupurile, poate deja lipsite de viață din cauza temperaturii foarte scăzute a apei, s-au încurcat probabil în vegetație.

Duminică nivelul apei a scăzut mult, practic revenind la normal, iar corpurile au ieșit la suprafață. Imediat ce au fost identificate au fost informate familiile victimelor.

Cele două trupuri au fost găsite de-a lungul malurilor râului Natisone, unul la 700 de metri de albia râului, iar celălalt ceva mai departe, la aproximativ un kilometru.

Operațiunile de recuperare sunt în desfășurare. Bianca şi Patrizia au fost identificate de către pompierii și echipele de protecție civilă angajate în activități de căutare, pentru a treia zi consecutiv.

Continuă căutarea celei de-a treia persoane dispărute, tânărul Cristian Molnar (25), român rezident în Austria, care se afla alături de fete înainte ca toţi trei să fie luaţi de curenţi.

În continuare, presa italiană abundă în declaraţii ale celor care au asistat neputincioşi la dispariţia rinerilor. Spre exemplu, şoferul autobuzului şcolar municipal din Premariacco, care trecea tocmai atunci pe podul roman, a mărturisit:

“Tinerii erau în panică, dar situația nu era încă compromisă: doar câțiva metri de apă îi despărțeau de a fi siguranță. Din păcate, erau nehotărâți ce să facă: căutau cel mai jos punct de unde puteau trece, dar s-au panicat. Eu am sunat imediat la poliție”.

Cel mai recent videoclip, de vineri, îi arată pe cei trei într-o îmbrățișare disperată, îngroziți de râul care îi împresurează. Este o imagine sfâșietoare, care din păcate ar putea închide albumul foto din viețile lui „Patry”, „Bia” și „Cristi”.

Please follow and like us:
Pin Share