Vijeliile au făcut ravagii în aproape toată țara. Acoperișuri smulse, copaci doborâți la pământ

Vijeliile au făcut ravagii în aproape toată țara. Acoperișuri smulse, copaci doborâți la pământ

Vijeliile și grindina au făcut ravagii în aproape toată țara, iar vântul a suflat, în unele locuri, chiar și cu 90 km/h.

Vremea rea în aproape toată țara

A fost cod roșu de vilejii în Mureș. Aici, țiglele de pe case au căzut, în câteva minute, conform știrileprotv.

În Harghita, un pensionar a fost lovit de un panou publicitar doborât de vânt. Din fericire, a scăpat cu viață din acest incident. Copacii au fost puși la pământ și au rupt firele de curent electric.

În Odorheiu Secuiesc, în Harghita, a plouat puternic circa 20 de minute, cu grindină, copacii au căzut peste mașini acoperișuri și fire de curent electric.

Peste 10 mii de oameni din 41 de localități din Odorhei au rămas fără energie electrică.

Case fără acoperiș și curent

Și în Mureș vremea făcut ravagii. Înainte de ora 18, cinci localități din Sighișoara au fost lovite de furtuni puternice, iar în satul Mureni 50 de case au rămas fără acoperișuri și un copac masiv a căzut peste un gard. Aici, vântul a suflat cu 90 de km/h.

În doar câteva minute, s-a așternut un covor de grindină, iar apele au intrat și în pivnițe. Pompierii s-au deplasat în locurile afectate de vijelii pentru a ajuta localnicii.

Autoritățile au transmis că oamenii vor primi țigle noi pentru a-și repara casele.

Și în județul Hunedoara vremea s-a dezlănuțuit și a creat probleme. Într-o comună, gheața a distrus recoltele în doar 15 minute.

Please follow and like us:
Pin Share