Mihai Leu riscă să fie operat din nou. Irinel Popescu: „A venit iar la Spitalul Fundeni. Are în abdomen niște aderențe”

Mihai Leu riscă să fie operat din nou. Irinel Popescu: „A venit iar la Spitalul Fundeni. Are în abdomen niște aderențe”

Fostul campion de box și raliuri Mihai Leu, 55 de ani, a fost din nou internat luni, 3 iunie, la Spitalul Clinic Fundeni din București și riscă o nouă operație „dacă nu își dă drumul la tranzit”, a declarat marți, 4 iunie, Irinel Popescu, șeful Centrului de Boli Digestive și transplant hepatic de la Institutul Clinic Fundeni, pentru Libertatea.

„Era la Hunedoara, l-au apucat durerile, a început să vomeze… A venit din nou cu elicopterul la noi, este pentru a treia oară în ultimele două luni când revine la Fundeni”, a povestit Irinel Popescu.

Profesorul a detaliat pentru Libertatea starea fostului mare boxer. „El are în abdomen niște aderențe după mai multe operații anterioare pentru boala lui. Aderențele alea nu dispar de acolo și nici nu le putem îndepărta chirurgical, pentru că se refac. Aceste aderențe dau din când în când episoade subocluzive, chiar ocluzive, poate o să trebuiască operat. La un anumit punct pe intestine, aceste aderențe fac un obstacol”, a spus Irinel Popescu, precizând că „aderențele sunt în afara colonului”.

„Uneori, mișcările intestinului reușesc să învingă obstacolul și până la urmă rămâne cu aderențele, dar și cu tranzitul normal și nu e nevoie de operație, alteori e nevoie de operație. El a mai fost operat acum o lună jumătate, două, la Spitalul Militar”, a explicat Irinel Popescu.

Chirurgul a precizat că acum starea lui Mihai Leu „este OK”, dar a subliniat că „dacă nu își dă drumul la tranzit, trebuie operat din nou”.

Campion mondial WBO la box în 1997, dar și campion național de raliuri în 2003, Mihai Leu a fost diagnosticat cu cancer la colon în 2014.

  

  

Please follow and like us:
Pin Share