Patrizia şi Bianca vor fi înmormântate în România

RMAG news

Patrizia Cormos (20 de ani) şi Bianca Doroş (23 de ani), cele două tinere românce care au murit în râul Natisone din Italia luate de viitură, vor fi înmormântate în România, îmbrăcate în rochii de mireasă. O slujbă religioasă urma să aibă loc, miercuri, la Udine, urmând ca apoi sicriele cu trupurile neînsufleţite să fie aduse în România, în Satu Mare.

A fost proclamată zi de doliu în Udine, în memoria celor două sătmărence.

Ancheta continuă, iar presa italiană se întreabă: Şi, din nou, au întârziat salvările? A plecat elicopterul pompierilor de la o bază prea îndepărtată? Au fost respectate protocoalele de intervenţie? ‘Vom efectua toate investigaţiile necesare pentru a stabili dacă operaţiunile de salvare au fost oportune’, spuneprocurorul, ‘dar ţin să precizez că, în stadiul actual, nu există elemente concrete care să ne determine să mergem în această direcţie, dar verificările sunt în fază incipientă’.

‘Patrizia a dat patru apeluri la numărul unic de urgenţă 112, ultimul dintre ele rămas fără răspuns’, a spus procurorul Massimo Lia: ‘Primul apel a fost la ora 13.29, iar celelalte în minutele imediat următoare. Din primele cercetări, totul s-a petrecut într-un interval de timp care poate fi cuantificat aproximativ la o jumătate de oră. Dintr-o situaţie aparent calmă, acel flux tumultuos al râului Natisone i-a copleşit’.

„Ceea ce mă doare cel mai tare este că toată lumea a făcut fotografii şi înregistrări video, dar nimeni nu s-a mişcat pentru a le salva. Nimeni. Ar fi putut, poate, să le salveze. Nu era important să facă filmări. Se dusese la plimbare, a sunat la 112 de mai multe ori. Şi-a lăsat numele, adresa. A spus „Sunaţi-o pe mama mea”, a declarat mama Patriziei pentru Messaggero Veneto.

Tanărul care le insotea nu fusese găsit nici pană miercuri dimineată.

Filmul ultimelor clipe

 

 

The post Patrizia şi Bianca vor fi înmormântate în România appeared first on Cotidianul RO.

Please follow and like us:
Pin Share