Un grup de experți din SUA votează împotriva terapiei cu MDMA

Un grup de experți din SUA votează împotriva terapiei cu MDMA

Perspectiva ca MDMA să fie utilizat pentru a trata tulburarea de stres post-traumatic (PTSD) în Statele Unite ale Americii (SUA) a înregistrat un eșec după ce consilierii autorității de reglementare a sănătății din țară au votat împotriva terapiei care utilizează acest drog.

 

Datele disponibile nu au arătat eficacitatea medicamentului

 

MDMA – cunoscut în mod obișnuit ca ecstasy sau molly – a fost promovat ca având beneficii terapeutice pentru persoanele care suferă de unele tulburări de sănătate mintală, scrie BBC.

Dar consilierii Food and Drug Administration (FDA) au votat cu 10-1 împotriva beneficiilor generale ale MDMA atunci când este utilizat pentru a trata PTSD.

Nouă dintre cei 11 au spus că datele disponibile nu au arătat eficacitatea medicamentului la pacienții cu PTSD.

Votul a urmat analizei cercetării realizate de producătorul de medicamente Lykos Therapeutics, care a sfătuit ca tratamentul să fie administrat în combinație cu sesiuni de terapie prin vorbire de către un furnizor autorizat de sănătate mintală.

Unul dintre studiile sale a constatat că 71% din grupul de tratament nu mai îndeplinesc criteriile PTSD, comparativ cu 48% dintr-un grup care ia un placebo.

Dar membrii panelului și-au exprimat numeroase îngrijorări cu privire la date.
Problemele au inclus faptul că este posibil ca tratamentul să nu ofere beneficii de lungă durată, preocupări cu privire la modul în care au fost concepute studiile și riscul potențial pentru probleme cardiace, răni și abuz.

 

„Se pare că există atât de multe probleme cu datele”

 

„Se pare că există atât de multe probleme cu datele”, a declarat pentru Associated Press dr. Melissa Decker Barone, psiholog la Departamentul Afacerilor Veteranilor.

FDA nu este obligată să urmeze voturile comitetului, dar agenția urmează adesea feedback-ul panelului.

O decizie finală este așteptată până pe 11 august.

Please follow and like us:
Pin Share