Ghinionul de la Roland Garros continuă pentru Novak Djokovic! Operația îi va compromite sârbului participarea la Wimbledon

Ghinionul de la Roland Garros continuă pentru Novak Djokovic! Operația îi va compromite sârbului participarea la Wimbledon

Novak Djokovic a resimțit dureri în ultima partidă disputată la Roland Garros, câștigată în fața lui Francisco Cerundolo, sârbul reușind să se impună după cinci seturi.

Ghinionul de la Roland Garros continuă pentru Novak Djokovic! Operația îi va compromite sârbului participarea la Wimbledon

Fostul număr 1 mondial a ales să se opereze după durerile la genunchi de la ultimul meci la Roland Garros. Sârbul va rata, cel mai probabil, participarea la Wimbledon în acest an, potrivit L’Equipe.

Nu se știe exact cât urmează să dureze recuperarea sportivului. În scenariul ideal, sârbul lua o pauză de la efort doar pentru trei săptămâni. Iar participarea la Wimbledon ( turneu care se va desfășura în perioada 1 iulie – 14 iulie) pare a fi doar un „vis” pentru sportiv.

Novak Djokovic se operează pentru a-și reveni la timp pentru Jocurile Olimpice de la Paris, sportivul dorindu-și foarte mult o medalie de aur, care ar încununa o carieră excelentă în tenis.

“Operația grăbește recuperarea, poate chiar cu vreo patru săptămâni”, a spus Dobrosav Melajac, un kinetoterapeut care e foarte apropiat de sârb.

“Este nerealist să ne așteptăm ca Nole să fie pregătit pentru Wimbledon; poate că se va recupera, dar întrebarea este dacă și-ar putea ridica forma la cel mai înalt nivel, în timp ce deplasarea pe iarbă este solicitantă. Genunchii sunt foarte solicitați, ar fi riscant. Cred că este timp să ne pregătim pentru Jocurile Olimpice”, a mai declarat kinetoterapeutul.

Marijana Kovacevic, celebrul “vraci de la Belgrad”, părea a fi o variantă pentru Novak Djokovic, cu speranța că recuperarea sa va fi rapidă, reușind astfel să participe la Wimbledon și Jocurile Olimpice. Controversata “doctoriță” i-a promis sârbului că îl “repară” în 4 ore, dar, în cele din urmă, sportivul a ales să se opereze.

Novak Djokovic pierde locul 1 mondial

Novak Djokovic se operează și renunță astfel la Roland Garros și implicit nu va putea să-și apere punctele obținute anul trecut la Paris, când „Nole” a ridicat trofeul deasupra capului.

Tenisul masculin va avea un nou lider. Jannik Sinner va trece peste Djokovic în clasamentul ATP, devenind astfel primul jucător de tenis italian care se clasează pe locul 1 mondial.

Jannik Sinner s-a impus fără să aibă mari probleme în sferturile de finală împotriva lui Grigor Dimitrov. Italianul a câștigat meciul în 3 seturi, cu 6-2, 6-4, 7-6. În semifinale, Sinner se va duela cu Carlos Alcaraz.

Please follow and like us:
Pin Share