Moldova, „a doua Ucraină“

RMAG news

Occidentul pregătește pentru R.Moldova rolul de „a doua Ucraină” ca „încă un instrument al agresiunii sale”. Declarația a fost făcută de viceministrul rus de Externe, Mihail Galuzin, în cadrul unui interviu pentru TASS.

„Este evident pentru toată lumea astăzi că Bruxelles-ul, susținut de Washington, pregătește în mod activ Moldova pentru rolul unei «a doua Ucraine», ca un alt instrument al agresiunii lor”, a spus Galuzin.

Potrivit acestuia, Rusia nu are intenția „de a provoca [așa-numita] soartă ucraineană poporului tradițional prietenos al Rusiei din Moldova, care este considerat [de Occident] a fi transformat într-un „deșeu” de dragul implementării de interese geopolitice exterioare”.

„Suntem în mod firesc îngrijorați de astfel de tendințe, întrucât aproximativ 250.000 de cetățeni ruși locuiesc pe ambele maluri ale Nistrului”, a afirmat el.

Comentând acordul încheiat anterior între Uniunea Europeană și Moldova privind cooperarea în domeniul securității și apărării, Galuzin a spus: „Nu există nicio îndoială că semnarea acestui acord a avut ca scop „tragerea” în continuare a Chișinăului în NATO, (…) precum și militarizarea republicii și erodarea statutului său neutru, care este consacrat de Constituția sa”.

 

The post Moldova, „a doua Ucraină“ appeared first on Cotidianul RO.

Please follow and like us:
Pin Share