Balonul de Aur câștigat de Diego Maradona în 1986 a fost sechestrat de justiția din Franța

Balonul de Aur câștigat de Diego Maradona în 1986 a fost sechestrat de justiția din Franța

Curtea de Apel din Versailles a decis, miercuri, sechestrarea şi interzicerea vânzării la licitație a Balonului de Aur acordat lui Diego Maradona în 1986. O victorie pentru moştenitorii celebrului fotbalist argentinian, relatează L’Equipe, citată de News.ro.

Trofeul, furat și ulterior găsit la Paris, urma să fie vândut la licitație, însă justiția franceză a interzis acest lucru, licitația fiind anulată.

Justiţia va păstra trofeul acordat celui mai bun jucător de la Cupa Mondială 1986, care a fost furat în 1989 şi recuperat ulterior la Paris, până în momentul în care Office central de lutte contre le trafic des biens culturels (OCBC) îşi finalizează ancheta.

Casa de licitaţii Aguttes a anunţat duminică, în încercarea de a calma tensiunile, că amână licitaţia obiectului până la noi ordine, din cauza unui „climat controversat” şi a „incertitudinilor”.

Acest climat este legat de îndoielile exprimate de moştenitorii lui Diego Maradona cu privire la modul în care Abdelhamid B. ar fi cumpărat Balonul de Aur în 2016.

În timp ce Abdelhamid B. face referire la o achiziţie norocoasă dintr-un „lot de la un magazin de bricolaj”, copiii lui Pibe de Oro consideră că această poveste este neverosimilă.

„Suntem mulţumiţi de această decizie, care respectă solicitările noastre şi îi linişteşte pe clienţii mei. Clienţii mei vor intenta acum o acţiune în instanţă pentru a revendica Balonul de Aur, considerând că, dacă a fost acordat tatălui lor în 1986, ar trebui să fie al lor. În opinia noastră, Abdelhamid B. nu poate fi calificat drept cumpărător de bună-credinţă, având în vedere circumstanţele achiziţiei, aşa cum pretinde el”, a explicat Gilles Moreu, avocatul care îi reprezintă pe moştenitori. 

Pentru a recupera trofeul, moştenitorii lui Diego Maradona au la dispoziţie trei luni pentru o acţiune în justiţie.

FOTO: Profimedia

  

  

Please follow and like us:
Pin Share