Cel puțin 11 răniți în nordul Israelului, după ce Hezbollah a lansat un atac din Liban. SUA, „incredibil de îngrijorate” de riscul de escaladare

Cel puțin 11 răniți în nordul Israelului, după ce Hezbollah a lansat un atac din Liban. SUA, „incredibil de îngrijorate” de riscul de escaladare

Cel puțin 11 oameni au fost răniți, miercuri, 5 iunie, în orașul druz Hurfeish, în nordul Israelului în urma atacului cu drone efectuat de militanții Hezbollah din Liban, potrivit autorităților de la Tel Aviv, citate de CNN, și publicațiile Yedioth Ahronoth și Times of Israel.

O persoană a fost rănită grav, una moderat și 6 ușor, a declarat serviciul de urgență din Israel. Un șofer de ambulanță a fost rănit de schije când a ajuns la locul atacului.

3 dintre persoanele rănite au fost duse la Spitalul Ziv din Safed, altele au fost evacuate la centrul medical din Nahariya.

Atacul a inclus cel puțin două drone încărcate cu explozive, iar cel de-al doilea UAV a explodat după ce salvatorii au sosit la fața locului. În mod surprinzător, nu au fost declanșate alarmele antiaeriene înaintea atacului.

ראשוני: פצועים מנפילה במגרש כדורגל בחורפיש, לא הופעלה התרעה – כוחות רבים בדרך לזירה@_Gitsis_ pic.twitter.com/LkGm9IXuOM

— גלצ (@GLZRadio) June 5, 2024

„Copiii plâng, părinții sunt șocați și nu știu ce să facă”

Orașul druz Hurfeish este situat la câțiva kilometri de granița cu Liban.

Atmosfera acum este foarte dificilă, una de frică. Impactul a fost direct, nicio alarmă nu a fost activată înainte. A fost un boom puternic. Copiii plâng, părinții sunt șocați și nu știu ce să facă.

Mahmoud Shanan, locuitor din Hurfeish:

Gruparea teroristă Hezbollah din Liban și-a asumat responsabilitatea pentru atac, spunând că „a lansat mai multe drone explozive la o poziție a armatei israeliene din zonă”. Acțiunea a fost „un răspuns la atacurile recente ale IDF din sudul Libanului”, inclusiv un atac de marți, de la Naqoura, care a provocat moartea unui membru Hezbollah.

Al-Mayadeen, agenția de știri afiliată Hezbollah, a scris că „luptătorii Rezistenței Islamice au vizat, la ora 17:53, miercuri, 6-5-2024, o desfășurare de soldați inamici israelieni în Pădurea Baram și i-au lovit. direct”.

Potrivit IDF, doi soldați de rezervă sunt printre răniți, dar erau conștienți și în stare stabilă.

Hezbollah-ul susținut de Iran a intensificat atacurile la granița Israelului în ultimele luni, în semn de protest față de războiul Israelului din Gaza. Atacurile din această săptămână au provocat incendii puternice și au dus la evacuări.

Până acum, înfruntările de la graniță s-au soldat cu 10 morți de civili din partea israeliană, precum și moartea a 14 soldați și rezerviști IDF.

Hezbollah a transmis că 330 de membri care au fost uciși de Israel în timpul înfruntărilor în curs, majoritatea în Liban, dar unii și în Siria. În Liban, alți 62 de agenți din alte grupări, un soldat libanez și zeci de civili au fost uciși.

Statele Unite rămân „incredibil de îngrijorate” de riscul escaladării la granița Israel-Liban, a declarat purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Matthew Miller.

„După atacul Hamas din 7 octombrie am fost angajați în conversații diplomatice intense, negocieri diplomatice intense, pentru a încerca să evităm escaladarea acestui conflict”, a spus Miller, la un briefing de presă.

Miller a reiterat că „este o situație insuportabilă pentru Israel în acest moment”, deoarece zeci de mii de israelieni nu se pot întoarce la casele lor din nord din cauza „atacurilor constante ale Hezbollah”.

Oficialul a adăugat că „unul dintre motivele pentru care credem că o încetare a focului în Gaza este atât de importantă fiindcă ar debloca potențialul de a obține un calm durabil în nord”.

  

  

Please follow and like us:
Pin Share