CTP desfiinţează „docomentul” despre Nicuşor Dan

RMAG news

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu nu crede  în autenticitatea hârtiei aruncate  în presă de o filieră a PSD  în care se susţine că primarul Capitalei Nicuşor Dan ar fi colaborat cu Securitatea. În opinia lui CTP, nu e o veste, e o poveste, cu aromă de Securitate, fără vreun cârlig la realitate.

„Simplul fapt că „docomentul” care să-l „arunce în aer” pe N. Dan s-a ivit în ultima săptămână înainte de alegeri spune mult despre această hârtie bătută la mașină. Precum și alt simplu fapt, că a fost pusă pe ecrane cu entuziasm și înfierări de către CNN-Varanu, RTV Guiță și Banu Ancuței.
Spun „hârtie” pentru că altceva nu e. Nu e o veste, e o poveste, cu aromă de Securitate, fără vreun cârlig la realitate. Textul putea fi compus și dactilografiat de oricine despre oricine. Se analizează acum, inclusiv de către CNSAS, dacă e fals sau nu. Și dacă ar fi autentică, hârtia nu face doi bani, e o colecție de ziceri ale unui zis „colonel Agache”, în care este pomenit adolescentul de 17 ani N. Dan. Ca să incriminezi pe cineva ca turnător la Securitate, e necesară o semnătură, un angajament, o notă informativă, o prezență faptică în documente a respectivului, care poate fi confruntată și corelată cu altele…
Și culmea e că se produc indignări, revolte morale în direct la adresa lui N. Dan în televiziunile în care forfotesc foști cu grade sau cu ciripitul, astăzi diriginți sfătoși ai neamului”, a scris jurnalistul pe  pagina sa de Facebook.

The post CTP desfiinţează „docomentul” despre Nicuşor Dan appeared first on Cotidianul RO.

Please follow and like us:
Pin Share