Când și unde se va decerna Balonul de Aur 2024! Ce premii se vor mai acorda la gala din acest an și cine sunt favoriții

Când și unde se va decerna Balonul de Aur 2024! Ce premii se vor mai acorda la gala din acest an și cine sunt favoriții

Anul trecut marele trofeu a fost câștigat de Lionel Messi, după ce superstarul a devenit campion mondial cu naționala Argentinei. ”Puricele” și-a pus în vitrină cel de-al optulea Balon de Aur.

Balonul de Aur 2024 se va decerna într-o gală la Teatrul Chatelet

Locația și data la care se va decerna Balonul de Aur 2024 s-a stabilit după o discuție între oficialii UEFA și Groupe Amaury, proprietarul companiilor media France Football și L’Equipe, după ce forul continental a devenit partener al acestui eveniment începând din 2023.

Astfel, UEFA a anunțat pe site-ul oficial că cea de-a 68-a ceremonie de decernare a premiilor va avea loc luni, 28 octombrie, la Teatrul Chatelet, situat în Place du Chatelet de pe malul Senei, în inima Parisului.

Premiile din 2024 vor include Balonul de Aur la masculin și feminin, Trofeul Kopa (cel mai bun jucător sub 21 de ani), Trofeul Yashin (cel mai bun portar), Trofeul Gerd Muller (cel mai bun marcator al sezonului precedent), Trofeul pentru Clubul Anului, atât la masculin, cât și la feminin.

Două noi premii vor fi adăugate începând din acest an. Este vorba de Trofeul Antrenorul Anului la masculin și feminin. De asemenea, UEFA a mai precizat că nominalizările pentru premiile din 2024 vor fi anunțate pe 4 septembrie.

Vinicius și Bellingham, marii favoriți

Balonul de Aur 2024 propune o luptă extrem de strânsă, deoarece sunt foarte multe nume care se pot implica. Există deja o listă cu favoriți, însă va conta foarte mult ce se va întâmpla în această vară la Campionatul European și la Copa America.

Real Madrid a câștigat pentru a 15-a oară trofeul Champions League, astfel că dă primii 2 candidați la marele trofeu ce se va decerna pe 28 octombrie. Este vorba de atacantul brazilian Vinicius și mijlocașul englez Jude Bellingham, cel pe care mizează și Inteligența Artificială.

Al treilea în preferințele fanilor este atacantul francez Kylian Mabppe, proaspăt transferat de Real Madrid. Acesta a câștigat titlul în Ligue 1, dar nu a reușit să o ducă pe PSG spre finala Champions League. În aceste condiții, el are nevoie de prestație de vis la EURO 2024.

Pe listă se află și Harry Kane, însă acesta are dezavantajul că nu a câștigat nimic cu Bayern, chiar dacă a marcat foarte multe goluri. În plus, și chiar dacă Anglia ar avea un parcurs excelent la turneul final, el ar fi în umbra lui Bellingham.

Posibili jucători care să ajungă la marele trofeu sunt germanul Florian Wirtz, câștigător de Bundesliga cu Bayer Leverkusen, Phil Foden sau Erling Haaland, care s-au impus cu Manchester City în Premier League.

Please follow and like us:
Pin Share