De ce să nu mai arunci coaja de la portocală. Beneficiile uimitoare pe care le are, de fapt

De ce să nu mai arunci coaja de la portocală. Beneficiile uimitoare pe care le are, de fapt

Mulți tindem să aruncăm coaja de portocală după ce consumăm fructul, dar nu procedăm bine, fiindcă este bogată în vitamine exrem de utile organismului nostru. Datorită lor putem scăpa de anumite afecțiuni.

La ce ajută coaja de portocală

Coaja de portocală este foarte sănătoasă, în primul rând, pentru inimă. Reglează sistemul cardiovascular și previne apariția unor bătăi puternice, palpitațiile sau infarctul. De asemenea, scade nivelul de colesterol.

Un studiu de la Universitatea din Florida arată că o simplă coajă de portocală poate elimina un compus organic din intestine, produc de bacterii, numit N-oxid de trimetilamină (TMAO). Ce favorizează apariția acestuia?

TMAO este produs atunci când bacteriile intestinale se alimentează cu nutrienți și alimente precum carnea roșie și produsele lactate. Studii anterioare au asociat TMAO cu un risc crescut de afecțiuni cardiace precum cancerul colorectal, fibrilația atrială, ateroscleroza, boala cronică de rinichi sau accidentul vascular cerebral.

Cojile de portocală te scapă de multe afecțiuni

Cojile de portocală pot fi consumate propriu-zis sau sub formă de ceai. Sunt bogate în vitamina C, polifenoli, potasiu, antioxidanți, vitamine din complexul B și fibre. Au o contribuție și dacă se găsesc într-un alt preparat, date pe răzătoare.

Ceaiul din coaja de portocală este util în diete. Ajută la pierderea kilogramelor, respectiv a grăsimii, așa că nu ezita să-l consumi în fiecare dimineață, după masă sau la cină, pe un anumit interval. Vei observa rapid rezultatele și ai face bine dacă nu le-ai îndulci, mai ales cu zahăr.

”Ceaiurile naturale pentru slăbit reprezintă o resursă suplimentară când ești la dietă, ajutând la scăderea retenției de lichide și accelerând procesele metabolice, utile în cura de slăbire, mai ales când ajungi în fazele de platou din timpul dietei recomandate de către nutriționist.

Când ții o cură de slăbire, ai un meniu zilnic pe care îl respecți sau o serie de alimente pe care e bine să le consumi în cantități mai mari, și altele pe care trebuie să le limitezi sau să le eviți. În general, e vorba de mai multe legume, fructe, carne slabă, ouă și de mai puține făinoase albe, produse cu zahăr și grăsimi trans.

Însă, pe lângă ceea ce mănânci, și ceea ce bei te poate ajuta să slăbești mai cu avânt. Lasă deoparte sucurile îndulcite și bea mai multă apă, deoarece apa contribuie la slăbit, sprijină digestia și curăță deșeurile din corp. Pe lângă apă, e bine de știut că și unele ceaiuri îți pot fi de folos în lupta cu kilogramele. Important este să le bei ca atare, nu cu zahăr, sau, dacă vrei să le îndulcești, să folosești un îndulcitor natural fără calorii”, explică dr. Oana Cuzino pe doc.ro

Please follow and like us:
Pin Share